Yarasa – Jo Nesbo

Share

Yeni bir yazarı okumaya başlamak zordur. Ama sizin için yeni olup, ardı arkasına başarıları sıralamış bir yazara rastlamaksa olsa olsa sizin için bir geç keşiftir. Jo Nesbo’da olduğu gibi…

Polisiye tutkunları için harika bir seriyi kaleme almış olan Jo Nesbo dünyasına, ilk Harry Hole kitabı Yarasa ile başlıyoruz.

Norveçli yazarımızın kendisi gibi Norveçli başkahramanı Harry Hole* (ya da fazla alaya anılmamak adına kullandığı ismiyle Harry Holy), karakter geçmişinin ardından bize yansıyan ilk macerasına kendi evinden çok uzaklarda; Avustralya’da atılıyor.

23 yaşında Norveçli Inger Holter’in Avustralya’da öldrülmesi sonucu ülkeye ve doğal olarak kıtaya ayak basan Harry Hole, Sidney polis departmanınca dostça fakat “işimize karışma” tadında karşılanır.

İşlerine burnunu sokma konusunda üstlerinin paylaştıklarını Harry’e yansıtmayan aborjin iş arkadaşı Andrew Kensington’la beraber Harry, Inger Holter cinayetini araştırmaya başlar. Zamanla keşfettikleri ise bu cinayetin bir vatandaşının öldürülmesinden çok, bir dizi seri cinayetin parçası olabileceğidir.

Harlan Coben’in Myron Bolitar serisi, Dan Brown’un Robert Langdon serisi gibi bir serinin elinizde ilk halkasını tutuyorsanız, karakterin ilk kitapta alabileceği pek çok şeyi alıp, devam hikayelerde bunun üzerine konmasına harika bir şekilde şahit olabilirsiniz. Yarasa ile esas gizemle birlikte ana karakterimiz Harry Hole’u tanımaya başladık. Bu heyecan verici yolculuğun içerisinde yazarın polisiye tarzına adapte olmak gibi başlangıçlar da var. İlk kitap için bu tanıma ve başlangıçları esas hikayeden açıkçası daha ilgi çekici buldum. Serinin diğer halkalarında ağırlığın daha çok kitabın serüvenine kaymasını umarak Yarasa’nın kapağını kapatıyorum.

Kaçırmayın, bir şekilde dahil olun ve tadını çıkartın. Özellikle polisiye severler!

*Hole; İngilizce “delik” anlamındadır.

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...