Apple, ABD’yi Ele Geçirdi

Share

Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre Apple, Amerika Birleşik Devletleri’nde her iki kişiden birine ürün satmayı başardı. Hatta bu oranın yüzde 64 civarında olduğu açıklandı.

CNBC tarafından yapılan araştırmalara göre ABD’de orta seviye gelire sahip her evde en az iki Apple ürünü bulunuyor. Yalnızca bir Apple ürününe sahip olanların oranı ise nüfusun yüzde 64’ü olarak belirlenmiş durumda.

Apple ürünlerine sahip olmayan kişiler ise orta seviye gelirin altında kalan ve geçim sıkıntısı yaşayan kişiler. Bu durumun şaşırtıcı olmadığını söylememiz gerek çünkü artık Apple ürünleri ABD’de bile yükselişe geçmiş vaziyette.

Zenginler arasında ise en popüler Apple ürünü iPhone. Yılda 100.000 dolar gelir elde edebilen Amerikan vatandaşlarının yüzde 87’si de en azından bir Apple ürününe sahip. Fakat bu gelire sahip ailelerin evlerinde ortalama 4.7 adet cihaz bulunuyor.

Son olarak bu araştırmaların yaklaşık 800 kişilik bir araştırma grubu üzerinde yapıldığını belirtmemiz gerekiyor. Zira oldukça büyük bir grup sayılmasa da her gelir, ırk, yaş ve cinsiyetten kişiler bulunduğunun da altı çizilmiş durumda.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...