Samsung Galaxy S9’dan Son Bilgiler

Share

Rus teknoloji yazarı Eldar Murtazi, Samsung’un yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S9 ve Galaxy S9+ hakkında bilgi paylaştı. Murtazi’nin aktardığı bilgilere göre Galaxy S9 ve Galaxy S9+, Snapdragon 845 işlemcisini bünyesinde barındıran ilk akıllı telefonlar olacak. Murtazin’e göre Galaxy S9 serisi Galaxy S8/S8+’tan bir ay önce tanıtılacak.

Galaxy S8 serisini mart ayının sonunda tanıtan Samsung, Galaxy S9 serisini şubat ayının sonunda (2018 yılı) veya en geç mart ayının başında görücüye çıkaracak. Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtılmasını beklediğimiz Galaxy S9 ve Galaxy S9+’ın modüler bir tasarıma sahip olacağı kısa süre önce iddia edilmişti. Bilindiği üzere Lenovo’nun Moto Z ve Essential Phone halihazırda bu özelliğe destek veriyor. Modüler bir yapı sunan Lenovo Moto Z arkasında yer alan 12 adet pin ve mıknatıs sayesinde Moto Mods adı verilen modüler aksesuarlar bağlanabiliyor. Bu modüller arasında Moto Insta-share isimli projektör, Moto Shells kapaklar ve şarj imkanı sunan JBL SoundBoost and Power Pack bulunuyor. Telefondaki yetenekleri artıran bu modüllerin benzerinin Galaxy S9’da da kullanılacağı iddia ediliyor.

5,8 inçlik ekranın kullanılacağı belirtilen Galaxy S9’da parmak izi sensörünün ana ekrana entegre edileceği konuşuluyor. Galaxy S9 ile birlikte tanıtılması beklenen Galaxy S9+’ın da Galaxy S8’de olduğu gibi 6,2 inçlik ekrana sahip olacağını belirten kaynaklar, Samsung’un önümüzdeki yıl telefonuyla çok fazla risk almaktan kaçınmak için bu rotayı çizeceğini söylüyor. Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+ ile ilgili detaylı bilgiler geldiğinde sizlerle paylaşacağız, takipte kalın.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...