‘Despacito’dan Vefa Örneği

Share

YouTube’da tarihte ilk kez 4 milyardan fazla görüntülenen ilk müzik klibi olmayı başaran ‘Despacito’nun yaratıcıları Porto Rikolu şarkıcı Luis Fonsi ile Daddy Yankee, klibin çekildiği ancak kasırga felaketinde yerle bir olan Porto Riko’daki bölgeyi yenilemek için kampanya başlattı.

YouTube’da ‘Despacito’ (Türkçesi: Yavaşça) isimli şarkının müzik klibi, tarihte ilk kez 4 milyardan fazla görüntülenen video olmayı başardı.

Ancak bu başarı Porto Riko’da doğan ancak küçükken ailesiyle birlikte ABD’ye yerleşen Luis Fonsi ile klibi birlikte yaptığı Daddy Yankee’yi deyim yerindeyse ‘şımartmadı’.

Instagram’dan bir açıklama yapan Fonsi, geçen ay Maria Kasırgası’nın vurduğu ve klibin çekildiği bölge olan başkent San Juan’a bağlı La Perla’daki onarımlara maddi destek sağlamak için kampanya başlattı.

Fonsi açıklamasında “4 milyardan fazla izlenerek tarihe geçtik. Ancak kutlamalar yerine klibi çektiğimiz yerin restorasyonuna odaklandık” dedi.

200.000 dolar toplamayı amaçlayan Fonsi’nin kampanyasına an itibarıyla 36.00 dolar bağışlandı.

Porto Riko’yu vuran Maria Kasırgası 40’tan fazla kişinin ölümüne yol açmıştı.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...