Elektrikli Hyundai Kona, 400 KM Menzille Geliyor

Share

Önümüzdeki yıl tanıtılacağı söylenen elektrikli Kona, vadettiği menzil değeriyle kafasında soru işareti olanlara önemli bir cevap olabilir.

Hyundai’nin dikkat çeken tasarım karakteriyle geçtiğimiz haziran ayında tanıtımını gerçekleştirdiği kompakt SUV modeli Kona merakla beklediğimiz modeller arasındaki yerini koruyor. Opsiyonel olarak da olsa dört tekerlekten çekişli altyapıya sahip olmasıyla meraklılarının ilgisini çekecek olan araç için geri sayım devam ederken yurt dışından gelen yeni bilgiler, aklında elektrikli bir otomobil almak olanları sevindirecek gibi gözüküyor. Hyundai’nin tamamen elektrikli Kona için hazırlık içerisinde olduğunu belirten kaynaklar bu versiyonunu tanımı için Cenevre Otomobil Fuarı 2018‘i gösteriyor.

Halihazırda IONIQ ile hibrit ve elektrikli sınıfında yer alan Hyundai’nin Kona’nın elektrikli versiyonunda tamamen farklı bir güç ünitesi ve daha büyük bir batarya paketi kullanması gündemde. Bu yeni kombinasyonla 390 ile 400 kilometre aralığında menzil değeriyle kullanıcıların karşısına çıkmayı düşündüğü belirtilen Hyundai, 2020 yılına kadar planladığı 15 elektrikli aracın başlangıcı Kona projesiyle hızlandırabilir. Elektrikli modellerin yanında hidrojen yakıt teknolojisi üzerinde de önemli çalışma yürüttüğünü bildiğimiz Hyundai’nin burada da 800 kilometre civarlarında menzil değeri sunabilecek konuma geldiği söyleniyor. Vergilerin ciddi anlamda üzücü boyutlara ulaştığı Türkiye için tercih edilebilecek bir model olan elektrikli Kona’yı oldukça hareketli günler bekliyor gibi.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...