Ne Okuyalım: Serinletici Kitap Rafı

Share

‘Serinletici Okuyor’ mottosuyla başladığımız kitap yolculuğumuza, ‘Ne Okuyalım?’ sorusunu dahil etmenin zamanı geldi. Beğendiğimiz kitap önerilerini siz Serinletici okurlarına sunmaktan bir hayli zevk alacağız.

Uzun uzun üzerine konuşacak, anlatacak bolca roman ve hikayemiz var. Her geçen gün de yenileri eklenecek bu sonsuz havuzun içine. Ama ‘Ne Okuyalım?’ bölümünde uzun uzadıya özetlerden ziyade kısa kitap önerilerine yer vereceğiz.

Her hafta seçtiğimiz kitaplar ‘Serinletici Kitap Rafı‘nda sizleri bekliyor olacak.

İyi okumalar!

Düğümlere Üfleyen Kadınlar

“Amira, bize kadınları nasıl seveceğimizi anlatan bir kitap lazım. Yoksa hep böyle şapşal ve kavruk kalacağız. Bize kadınların nefesini genişletecek, o nefesin rüzgârına yelken açmamızı öğretecek bir kitap lazım. Yoksa biz ne kadar sevilsek tamir olmayız.”

Bir kadının kalbini fena kırmış bir adam… O adamı öldürmek için çölü geçmeyi göze almış dört kadın… Düğümlere Üfleyen Kadınlar bu yolculuğun romanı. Ne kadar sevilse de tamir olmayan o yaralı coğrafyada, Ortadoğu’da geçiyor. Saraylar devrilip, meydanlar dolarken sorular kalıyor geriye.

Her yola en az bir soruyla çıkılır çünkü: Bir kadın ya da bir ülke nasıl sevilir sahiden?

Düğün Evi

Yılın düğününe davetlisiniz!
Bu düğün evinde elbette dedikodu, entrika ve bol bol aşk var.
Somervale Dükü’nün kız kardeşinin düğünü, Steadham köyüne damgasını vurur. Düğün haftası davetliler düğünün gerçekleşeceği Halstead Köşkü’nde misafir olarak kalırlar. Düğün hazırlıkları ve etkinlikler bir yandan devam ederken misafirlerin hayatları değişmeye başlar.

Davetliler arasında kimler yoktur ki? Uygun bir koca bulmak için birbirleriyle yarışan hırslı nedimeler, Dük’ün birbirinden yakışıklı bekar arkadaşları, Düşes’in en yakın arkadaşı, gözünden hiçbir şey kaçmayan, sivri dilli Leydi Stone, konuşmaya bayılan ve her fırsatta savaş anılarını dile getiren Albay…
Ve üç kadın…
Üç erkek…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...