Şanghay’da Şampiyon Federer

Share

Şanghay Masters Tenis Turnuvası finalinde İspanyol Rafael Nadal’ı yenen İsviçreli Roger Federer şampiyonluğa ulaştı.

Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen sert zemin turnuvasının finalinde, dünya klasmanında ilk sırada bulunan Nadal ile ikinci sırada yer alan Federer karşılaştı.

Bir saat 12 dakika süren mücadelede rakibini 6-4 ve 6-3’lük setlerle mağlup eden 36 yaşındaki Federer, Masters turnuvalarında 27., kariyerinin ise 94. şampiyonluğunu yaşadı.

Öte yandan Federer, bu yıl Nadal’a karşı oynadığı 4. maçı da kazandı. İki tenisçinin oynadığı tüm maçlarda ise Nadal’ın 23-15 üstünlüğü bulunuyor.

Sputnik

Yorum: Nadal yaşadığı sakatlıklardan sonra eski formundan çok uzaklara sürüklenirken Federer ise geçmişteki başarılı dönemlerini tekrar yaşamaya başladı. Rakiplerinin sakatlık durumlarına göre İsviçreli raket dünya bir numaralığını zorlamaya uzun yıllardır en yakın pozisyonda. – BÜ

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...