Tesla, Binlerce Model X’i Geri Çağırıyor

Share

Elektrikli otomobil pazarının yıldız ismi Tesla, bugün bir geri çağırma haberiyle daha gündeme geldi. Bu konuda geçtiğimiz yıllarda da sık sık gündeme gelen şirket, bu sefer 11 bin adet Model X‘i geriye çağırıyor.

Geçtiğimiz yıllarda 90 bin adet Model S’i emniyet kemeri sorunu, 3 bin Model X’i üçüncü sıra kotluk problemi, 53 bin Model S ile Model X’i ise fren problemi nedeniyle acil olarak geriye çağıran Tesla, bu sefer 11 bin adet Model X aracını ikinci sıra katlanabilir koltuklarda farkedilen hayati bir sorun nedeniyle geriye çağırıyor.

26 Ekim 2016 ile 16 Ağustos 2017 arasında üretilen Model X’lerde görülen bu sorun, kötü ayarlanmış orta koltuk kablolarında kendisini gösteriyor ve kaza durumunda bu kabloların yerinde durmama ihtimali arkada oturan kişileri büyük riske atıyor. Şirket tarafından yapılan iç testlerde ortaya çıkan ve herhangi bir can kaybına yol açmadığı belirtilen sorun, satılan araçların yüzde 3‘ünde olmasına rağmen yine de korkutucu görünüyor.

Sorunu çözmek için kişilerin resmi Tesla servislerine gitmesi yeterli oluyor ve söylendiği kadarıyla 10 dakikalık bir işlem sonrası problem ortadan kaldırılabiliyor. Bu tarz fark ettiği hataları gizlemeyerek kullanıcılarının hayatlarını riske atmayan ve sorun çözme sürecini gerçekten oldukça efektif hale getiren Tesla, bu açıdan otomobil dünyasının örnek alınması gereken firmaları arasında başı çekiyor.

Log

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...