2017 Honda Civic’teki Göçük Problemi, Kore Çelik’i Mi İşaret Ediyor?

Share

“Kobe Çelik” skandalının yankıları dozundan hiçbir etki kaybetmeden devam ediyor. Türkiye’deki Honda Civic sahiplerinin karşılaştığı kaporta göçük probleminin üstüne Japonya’nın en büyük çelik üreticilerinden birisi konumunda olan tedarikçinin, sattığı demir cevheri tozunun kalite değerlerinde de oynama yaptığını açıklamasıyla herkesin akıllarına gelen soru yüksek sesle dillenmeye artık başladı.

Konuyla ilgili Kobe Çelik cephesinde çalışmalar devam ederken, ürünleri tedarik eden diğer üreticiler de alarma geçerek tüm modellerini tekrardan kalite kontrol ve güvenlik testine geçirmeye hazırlanıyor. Uzmanların görüşüne göre halihazırda ortaya çıkabilecek zararın boyutları tam olarak net değil. Lakin yapılacak testler sonunda bir geri çağırmaya gerek görülürse ortaya tahminlerin çok üzerinde bir bilanço çıkabilir.

Skandalın patlak vermesinin ardından karşımıza çıkan en dikkat çekici açıklama Toyota cephesinden geldi. Kobe Çelik’ten tedarik ettikleri materyalleri otomobillerin kaput, arka kapı ve diğer bölgelerinde kullandıklarını açıklayan Toyota’ya, kapı ve kaputta kullandığını açıklayan Honda eklendi. Nissan, Mazda, Subaru, Suzuki ve diğer Japon üreticileri de harekete geçiren bu süreçte hemen herkesi önemli bir araştırma süreci bekliyor gibi. 200’den fazla markaya sağlayıcılık yapan Kobe’nin uzay araçlarında da etki yarabilmesi de seçenekler arasında.

Mitsubishi Heavy Industries sözcüsü Genki Ono, Kobe’nin ürettiği Alüminyum parçalara Japon Havacılık Dairesi‘nin geçtiğimiz günlerde uydu amaçlı olarak fırlattığı jet ve roketlerde kullandıklarını açıklarken henüz herhangi bir durum gözlemlemediklerini belirtti. Bloomberg’in paylaştığı verilerde General Motors ve Ford’un Kobe Çelik’in müşterilerinden olduğu bilgisi de göze çarpar detaylar arasında yer edindi. Takata hava yastıklarında yaşanan milyonlarca geri çağırmanın ardından karşımıza çıkan en büyük skandallardan biri olmaya aday olan bu süreçte, önümüzdeki günler çok daha hareketli geçecek.

Bloomberg, Automotive News, Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...