Kenya’da İnsanlar İçin Yapılmış Bir ‘Kuş Yuvası’

Share

İnsana uygun boyutlarda yapılmış bir kuş yuvası… Nasıl da heyecan verici bir fikir! Üstelik mimar Daniel Pouzet, bu fikri bir otel projesinde hayata geçirdi. Segera Retreat ve NAY PALAD iş birliğiyle gerçekleşen proje kapsamında Kenya’da lüks bir inziva mekanı inşa edildi. Ahşap yapının tepesinde ise ağaç dalları kullanılarak yapılmış kocaman bir kuş yuvası var.

Otel, yaban hayatın hüküm sürdüğü coğrafyada, bir akarsu kıyısına yapıldı. Misafirlerine 360 derecelik Laikipia manzarası sunan otelin yapımında, baştan aşağı yerel hammaddeler kullanıldı. Burada büyük paralar karşılığı konaklayabilenlerin, dışarıdaki yaban hayatın aksine tam teşekküllü bir tuvalete ve güneşle ısıtılan sıcak suya erişimleri var. İki kişinin konaklamasına uygun tasarlanmış yapı küçük bir aileyi de misafir edebilir.

nolm us

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...