Woody Allen: Harvey Weinstein Olayı Tüm Taraflar İçin Üzücü

Share

Allen, yönettiği bazı filmlerde birlikte çalıştığı Weinstein hakkında yaptığı açıklamada yapımcı hakkında bazı dedikodular duyduğunu ancak bu ‘korku hikayeleri’ konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

‘KİMSE BANA BU KORKU HİKAYELERİNDEN BAHSETMEDİ’

“Kimse gerçek bir ciddiyetle bu korku hikayeleri hakkında bana gelmedi ya da bundan bahsetmedi” diyen Allen “Ve yapamazlardı. Çünkü ilgilenmiyorsunuz. Siz, filminizi yapmakla ilgileniyorsunuz” dedi.

Ünlü yönetmen açıklamasında “Her zaman böyle milyonlarca gerçek dışı dedikodu duyuyorsunuz. Bunların bazıları doğru çıkıyor, bazıları, şu ya da bu aktör ya da aktris hakkındaki çoğu ise yalnızca hikaye” ifadelerini kullandı.

‘OLAYIN BİR CADI AVI ATMOSFERİNE DÖNÜŞMESİNİ İSTEMİYORSUNUZ’

Allen sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Harvey Weinstein olayı tüm taraflar için çok üzücü. Hem olaya karışan zavallı kadınlar için trajik, hem de hayatı mahvolan Harvey için üzücü bir durum. Bunda kazanan yok. Bunları yaşamak zorunda kalan zavallı kadınlar için çok ama çok üzücü ve trajik” dedi.

Skandalın ‘bazı iyileştirmelere’ yol açabileceğini söyleyen Allen “Ancak bu olayların bir cadı avı atmosferine, bir Salem atmosferine, dönüşmesini istemiyorsunuz. Ofisteki her erkeğin bir kadına göz kırptığında avukatını arayıp kendini savunması gerektiği bir durumu istemiyorsunuz. Bu da doğu değil” diye konuştu.

ALLEN DA CİNSEL TACİZLE SUÇLANMIŞTI

1990’ların başında Allen da aktris Mia Farrow’dan ayrıldıktan sonra evlatlık kızı Dylan Farrow’a cinsel istismar ile suçlanmıştı.

Mia Farrow, Allen’ın bir diğer evlatlık kızı Soon-Yi Previn ile olan lişkisini öğrendikten sonra ünlü yönetmenden ayrılmıştı.

Weinstein’ın suçlamalar sonrası Allen’a kariyerini canlandırmak için yardım ettiği de belirtiliyor.

Diğer taraftan Allen’ın gazeteci oğlu Ronan Farrow Weinstein’ın cinsel taciz ya da cinsel saldırıda bulunduğu 13 kadınla görüşerek son skandalın ortaya çıkmasına yardım etti.

65 yaşındaki yapımcı Weinstein 30’dan fala kadına cinsel taciz ve tecavüzle suçlanıyor.

FONDA: DAHA ÖNCE BİR ŞEY SÖYLEMEDİĞİM İÇİN PİŞMANIM

Dİğer taraftan CNN’den Christiane Amanpour’a konuşan ABD’li aktris ve kadın hakları savunucusu Jane Fonda, Weinstein hakkında ‘bir yıl önce bir şeyler bulduğunu’ belirterek bunları daha önce dile getirmediği için pişman olduğunu söyledi.

79 yaşındaki Fonda “O zamanlar hiçbir şey söylemediğim için pişmanım” dedi.

​Weinstein’ın cinsel saldırılarına maruz kalan aktrislerden Rosanna Arquette’nin arkadaşı olan Fonda arkadaşının saldırı ile ilgili kendisine anlattıklarını ise paylaşmamayı tercih etti.

Kendisi de 8 yaşında cinsel tacize uğrayan Fonda terapinin faydalarına değinerek “Siz, karşınızdaki insanın acınızı paylaştığını görünce iyi hissediyorsunuz” dedi.

Sputnik

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...