2018 Audi A7 Resmen Duyuruldu

Share

2018 Audi A7, geçtiğimiz günlerde yayınlanan teaser görsel ve videonun ardından resmen görücüye çıktı.

2018 Audi A7 teknik özellikleri

Yeni A7, Alman üreticinin en güncel tasarım dili ile otomobil severlere hitap ediyor. Bu tasarım dili; Audi’nin kalkan ızgarasının daha geniş ve daha heksagonel bir versiyonuna ev sahipliği yapıyor. Kısaltılmış ön ve arka çıkıntılar, A7’nin genel uzunluğunda 0.6 inçlik bir kısalmaya neden oluyor. Yeni A7’nin çamurlukları, araca önceki modele kıyasla daha düz olmayan bir görüm katıyor.

Göze fazlasıyla çarpan yeni stop lambası ise, geri çekilebilir arka kanadın altında aracın tam genişliğini kapsamakta. Opsiyonel olarak gelen S serisi gövde kiti ise ön ve arka şeritlere da agresif bir görünüm katıyor. Bunun yanı sıra bu kit ile birlikte, yeniden şekillendirilmiş yan eşikler ve birçok ince dokunuş da geliyor.

2018 Audi A7

İkinci nesil A7, Audi‘nin alışık olduğumuz 340 beygirlik turboşarjlı 3 litrelik V6 motorundan güç almakta. Mevcut sekiz kademeli otomatik şanzımanın yerini de yedi kademeli çift kavramalı otomatik şanzıman alıyor. Audi, dört çekişli bu hatch’in 0’dan 100’e 5.3 saniyede çıkabildiğini ve aracın maksimum hızının da 249 km/sa olduğunu iddia ediyor.

2018 Audi A7

Alman üretici, yakıt tasarrufu konusunda da bir adım atarak, A7’nin standart ön kamerasını kullanarak trafik hareket etmeye başladığında motoru tekrar ateşleyen otomatik stop/start sistemini güncelliyor. Bu özellik, günümüzün sürücü yalnızca ayağını fren pedalından çektiği anda motoru ateşleyen sistemlerini de geride bırakmakta. Yeni A7’de bulunan bir serbest seyir modu ise, 55 km/sa ve 160 km/sa arasındaki hızlarda seyrederken motoru geçici olarak kapatıyor.

2018 Audi A7

Yeni A7, iç kısmında ise Audi’nin yeni MMI bilgi-eğlence sistemine ev sahipliği yapıyor. Vitesin hemen önünde yer alan ekran; ısıtma, havalandırma ve klima gibi unsurları kontrol ederken, bu ekranın üzerindeki diğer ekran ise bilgi-eğlence ve navigasyon unsurlarına hükmediyor. Aracın içinde yer alan diğer teknolojik özellikler ise sanal gösterge paneli ve Audi’nin 12.3 inçlik Sanal Kokpit ditijal gösterge kümesinden oluşuyor.

2018 Audi A7

Aracın konfor odaklı seçeneklerinde parfüm püskürtücüsü, masaj ve havalandırmalı ön koltuklar gibi özellikler mevcut. Audi fiyat hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, yeni A7’nin 70,000 dolar civarında bir fiyattan satışa sunulacağı bekleniyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...