Yorgun ayaklarınızı dinlendirin

Share

Ayak ağrısı nasıl geçer, ayak ağrısı burkulma, yorulma, kireçlenme, nasır oluşumları gibi pek çok rahatsızlık sebebiyle ortaya çıkabilir. Peki ayak yorgunluğu nasıl geçer?

Eğer ayaklarınız sağlıksız ise başka hastalıklara da yol açabilir. Ayaklarınızı sağlığına geri döndürmek için ağız gargarası yöntemini kullanabilirsiniz. Bir leğen suyun için 1-2 kapak ağız gargarası döküp ayaklarınızı bu suda bekletin.

Rahat bir yere oturarak, ayaklarınız sıcak su dolu bir kabın içine sokun. Burada dinlendiğinizi ve ağrılarınızın hafiflediğini hissedeceksiniz. Ayak ağrılarına karşı ayaklarınızla birlikte bacaklarınıza ve baldırlarınıza nemlendirici bir losyonla masaj yapabilirsiniz.

Yapacağınız masaj ağrıyan yerde kan dolaşımını düzenleyerek, ağrıların dinmesini sağlayacaktır. Ayaklarınızı ve ayak tabanınızı esnetmek için egzersiz yapabilirsiniz. Ayaklarınızı 4 bardak suyun içine koyduğunuz 8 yemek kaşığı kekikle kaynattığınız karışımla ovabilirsiniz. Ağrılar için çok rahatlatıcı olacaktır.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...