Katalonya: İspanya Fiili Bir Darbe İlan Etti

Share

İspanya hükümetinin Anayasanın 155. maddesini yürürlüğe sokma kararını ve bu kapsamda Katalonya özerk yönetimi hükümetinin feshedilerek en fazla 6 ay içerisinde erken yerel seçime gidilmesine ilişkin talebini değerlendiren Katalonya Meclisi Sözcüsü Forcadell, alınan bu kararı ‘darbe’ olarak yorumladı.

Bir televizyon kanalı üzerinden yaptığı açıklamada Forcadell, “(İspanya Başbakanı) Mariano Rajoy, demokratik olarak seçilmiş bir hükümeti devirmek için fiili bir darbe ilan etti” ifadelerini kullandı.

Forcadell, İspanya hükümetinin bu adımını ‘baskıcı’ bir girişim olarak tanımladı.

Anayasa’nın 155. maddesini yürürlüğe sokan Başbakan Mariano Rajoy, Katalonya hükümetinin yetkilerini sınırlandırmak ve hükümeti değiştirmek istediklerini açıklamıştı. Bu sebeple Rajoy 6 ay içinde seçime gidilmesi çağrısı yapmıştı. 155. maddeye başvurmak zorunda kaldıklarını belirten Rajoy “Bunu yapmaya ne niyetli ne de istekliydik” deyip Katalan hükümetinin ‘bilinçli ve sistematik itaatsizliğinin’ altını çizmişti.

Sputnik

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...