iPhone X Üretim Sorunları Aşıldı

Share

iPhone X’in yurt dışında satışa sunulmasına sayılı günler kaldı. 3 Kasım’da başta Amerika olmak üzere dünyanın belli ülkelerinde satışa sunulmaya hazırlanan Apple iPhone X modelini satın almak sandığınız kadar kolay olmayabilir.

Ancak iPhone X satın almayı düşünüyorsanız; iyi bir haberimiz var. Telefonun piyasaya sürülmesine sayılı günler kala güvenilir kaynaklardan Ming-Chi Kuo, telefon ile ilgili yeni bir bilgi paylaştı. Kuo’nun paylaştığı bilgiye göre telefonun üretiminde yaşanan sorunlar çözüme kavuşmuş durumda.

Daha önce ortaya çıkan dedikodularda iPhone X’te yaşanan problemin derinlik algılyabilen TrueDepth teknolojisinden kaynaklandığı belirtilmişti. Telefonun anteni için gerekli esnek baskılı devre kartının üretiminde yaşanan sorundan ötürü iPhone X’in piyasaya çıkışının gecikebileceği bahsedilmişti. Telefonun ön kamerasında kullanılan ışık projektörüyle ilgili sorunun üstesinden gelindiği ifade ediliyor.

Apple Türkiye iPhone X modelini ne zaman satışa sunacak?

İlk etapta 2-3 milyon sevkiyat yapılması beklenen iPhone X’in dördüncü çeyrekteki sevkiyatının 25-30 milyona ulaşması bekleniyor. Türkiye satış fiyatı kısa bir süre önce açıklanan iPhone X’in Türkiye’de kasım ayının sonunda veya en geç aralık ayında satışa sunulması  bekleniyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...