Xiaomi Redmi Note 5 Özellikleri Ortaya Çıktı

Share

Akıllı telefon pazarının yükselen markaları arasında yer alan Xiaomi‘nin satış başarısı ile yüzünü güldüren Redmi Note serisinin yeni üyesi olan Redmi Note 5 modeli hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Cihazın Weibo aracılığıyla sızdırılan tasarımını geçtiğimiz günlerde sizler ile paylaşmıştık. Aradan geçen kısa sürenin ardından Redmi Note 5 modeli, bu kez Çinli sertifikasyon kurumu TENAA‘nın kayıtlarında ortaya çıktı.

Xiaomi Redmi Note 5 kullanıcılara neler sunacak?

TENAA kayıtlarında Redmi Note 5 modeli olduğu düşünülen MET7 ve MEE7 kod adlı iki yeni akıllı telefon modeli yer alıyor. 5.99 inç büyüklüğünde 18:9 ekran formatına sahip olan cihazlar, 2160×1080 piksel çözünürlük sunuyor.

Kayıtlarda cihazın 2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemciden güç aldığı belirtiliyor. İşlemcinin detayları bilinmezken, tahminler Mediatek Helio P25 veya Qualcomm Snapdragon 630‘un kullanıldığı yönünde.

3 GB RAM’e sahip olan versiyonun 16 GB ve 32 GB dahili depolama alanı, 4 GB RAM’e sahip olan versiyonun ise 64 GB dahili depolama alanı seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkacağı ifade ediliyor.

158.5 x 75.45 x 8.05 mm boyutlarında ve 179.5 gram ağırlığında olan Redmi Note 5’in, 12 megapiksel çözünürlüğünde arka ve 5 megapiksel çözünürlüğünde ön kameraya ev sahipliği yapması bekleniyor.

Android 7.1.2 Nougat işletim sistemi ile kutudan çıkan cihaz, LTE ve çift SIM kart desteği ile birlikte geliyor. Wi-Fi a/c, Bluetooth 4.2, GPS ve GLONASS, akıllı telefonun sahip olduğu bağlantı teknolojileri arasında yer alıyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...