Apple’ın iPhone X Üretim Planı Tamamen Şaştı

Share

Apple‘ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu iPhone X, sürekli olarak düşük stok haberleriyle gündeme geliyor. Ortaya çıkan son bilgilerse şirketin planladığı rakamın ancak yarısını kullanıcılara sağlayabileceğini gösteriyor.

Bu konuda son açıklama Nikkei Asian Review‘dan geliyor. Şirkete yakın önemli kaynakları bulunan site, Apple‘ın 2017 sonuna kadar 20 milyon iPhone X sevk edebileceğini belirtiyor. Şirketin normalde 40 milyon adetlik üretim planladığını da belirten site, bu düşüşe neden olarak üretim sorunlarını gösteriyor. Telefonun seri üretime ilk girdiğinde OLED panellerin tutturulması sürecinde sorunlar yaşadığı söylenirken, bunun ancak temmuz ayında çözüldüğü açıklanıyor. Üretimi geciktiren bir diğer neden ise TrueDepth ön kamera sistemi olarak görünüyor. Özellikle kullanılan nokta projektörünü tedarik etmede sorun yaşayan şirket, büm bunlar birleşince ciddi bir sıkıntıya girmiş durumda.

Apple, iPhone X ile geleceğe adım atıyor

Çerçevesiz tasarımıyla çok beğenilen yeni iPhone, iPhone 8’in satışlarını da etkiliyor. Birçok insan iPhone 7’den 8’e geçmek yerine X’i bekliyor ve bu da şirketin işini da daha zor bir hale sokuyor. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’dan sadece ilk haftada 13 milyon satan şirketin, yıl sonuna kadar 20 milyon adet stok ile ne yapacağı çok büyük merak uyandırıyor. 999 dolar fiyatı bulunan iPhone X, Türkiye’de 6.099 TL’den başlıyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...