Erkekler, Arkadaşlarını Romantizme Tercih Ediyor

Share

Winchester Üniversitesi’nden Adam White’ın liderlik ettiği araştırmanın sonuçlarına bakılırsa, kendini ikinci plana atışmış hisseden kız arkadaşların bir bildiği varmış. Erkeklerin, kız arkadaşlarıyla paylaştıklarından daha çok şeyi yakın erkek arkadaşlarıyla paylaştıklarını ortaya koyan çalışma, yakın erkek arkadaşların kendi aralarında daha duygusal ve daha derin ilişkiler kurduklarını işaret ediyor.

İngiltere’de bir üniversitedeki 30 genç erkekle yapılan anket sonucu hazırlanan raporun sonuçlarına bakılırsa iki yakın erkek arkadaş arasındaki ilişki, bir erkek için, kız arkadaşıyla olan ilişkiden daha tatmin edici seviyede olabiliyor. Dahası, erkek arkadaşlar kız arkadaşlar gibi yargılayıcı bir tutum içinde olmadığı için pek çok konuda daha açık olabiliyorlar.

Konunun bir de “sağlık” tarafı var. Yakın arkadaşları ile duygularını paylaşabilen erkeklerin durumunun, “duygularını belli etme!”, “erkek gibi ol!”, gibi kalıplarla büyütülen ve sonuçta duygusal anlamda kapalı, kızgın, depresyonlu olan erkeklerden daha iyi durumda olduğu bir gerçek.

Öte yandan, Winchester Üniversitesi’nden Dr. Stefan Robinson, sonuçların önemli ve kadınlar için endişe verici olduğunun da altını çiziyor. Genç erkeklerin, karşı cinse karşı edindiği seksist ve küçümseyici tutumun kendini gösterdiği konusunda da uyarıda bulunuyor.

Ceyms

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...