Çocukların gözünden geleceğin arabaları

Share

“Çocuk aklı” diye bir söz var ve çoğunlukla bu söylem, onların saf düşüncelerini küçümsemek için kullanılır. Oysa çocuklar her zaman saçma şeyler söylemezler. Aslında yaratıcı insanlar, çocuk aklını yitirmeyenlerdir.

İşte bu yüzden, bir tasarım firması çocuklara geleceğin arabalarının nasıl olacağını sormuş. Verilen cevaplar ise Tesla’yı kıskandıracak güzellikte.

Projeyi uygulayan firma GoCompare, ilham kaynaklarının Paris İklim Anlaşması olduğunu söylüyor. “İngiltere, 2040’a kadar dizel ve petrol ile kullanılan araçların tamamen kaldırılacağını açıkladı. Dolayısıyla geleceğin arabasının nasıl olacağı önemli bir soruydu.” diyor GoCompare’nin sözcüsü ve ekliyor, “Biz de bu arabayı, onu kullanacak olanlara sormaya karar verdik.”

Çocukların şirkete sunduğu cevaplar, sadece hayalleri hakkında değil, araçlara eklenebilecek sürdürülebilir özellikler hakkında da fikirler içeriyor. Ayrıca çizimler, grafikerlerin elinde tekrar şekillenerek, ilk ve son halleriyle fikir sahibi çocuklara gönderilmiş.

İşte geleceğin havalı arabaları:

The Rainbow Convertible 3000

12 yaşındaki Charlotte tarafından çizilen bu havalı karavan, gökkuşağı renkleriyle dikkat çekerken sahip olduğu kanatlarla sizi trafik sıkıntısından kurtarıyor.The Rainbow Convertible 3000, geniş ve rahat yaşam alanıyla gezginler için mükemmel bir seçenek.

Charlie’s Car

11 yaşındaki Charlie, şimdiden özgün bir tarza sahip. Araba tasarımda ise yine tasarım detaylarına çok önem verdi ve gökkuşağı temasını dokunmatik ekrana sahip kapılarla birleştirdi.

The Unicar

Bu tuhaf görünüş sizi yanıltmasın; Unicar geleceğin tüm koşullarına ayak uyduran özelliklerle donatılmış son model bir fikir harikası! Turbo yükseltme gücü ve farlarda özel kameralarıyla geliştirilmiş araç, suda yolculuk için özel kanatlara da sahip. Ayrıca metali renk değişebiliyor ki bu da kamuflaja ihtiyacınız olduğunda (Örneğin bir ejderhadan ya da düşman Unicar’lardan kaçarken…) sizi kurtaracak bir özellik.

Boban’s Car

Basit ama etkili “Boban’s Car”, mütevazı mühendisliğin ve pratik duyarlılığın bir ürünü. Bir demir yolu aracı gibi görünürken aslında su altı yolculukları için ideal bir araç.

The Mega Alset

Bu araç her şeyi yapabiliyor! Uçmak için kanatları var, yüzmek için köpek balığına benzer yüzgeci ve hızlı gitmek için büyük tekerleri… Çevreye duyarlı sürücüler için tasarlanan hidrolik sisteminden bahsetmiyoruz bile!

The Hover Car

Uçan arabaların olmadığı bir gelecek düşünülemezdi elbette. İşte bu yüzden 11 yaşındaki Paula, manyetik şeritlere ve güneş enerjisi panellerine sahip iki katlı uçan bir araba tasarladı. Mütevazı, modern aile dostu bir tasarıma sahip aracın ilk katında mikrofonile sesli komut sistemi bulunuyor. Karaoke yapmak isteyen şoförler için birebir!

The Hennessey K Cell GT

Bu araç 11 yaşındaki Kyre tarafından tasarlanmış olsa da, özelliklerine baktığınızda James Bond’un görev aracı olduğunu sanabilirsiniz! İsmi kadar havalı olan araç, binlerce jeneratöre bağlanan iki arka tekerleğiyle binlerce voltluk elektrik üretiyor ve helikoptere dönüşebiliyor!

The Candy Robo-Car

Tatlı bir gezinti arayanların aracı The Candy Robo-Car, karmaşık bir kullanıma sahip olduğu için özel sürücüler ve pilotlar tarafından kullanılabiliyor. Yakıtı çikolata olan araca bir robot asistanlık ediyor. Ayrıca, camlarında X-ray filtresi bulunan araçta hızlandırıcı olarak cupcake ve çikolata modlarının olduğunu da belirtelim.

Bumblebee Prime

Suçla savaşıyorsanız ve trafikle uğraşmak istemiyorsanız, aracınız Bumblebee Prime. Robot-hibri araç olan Bumblebee Prime, uçuş modu için ayaklarında roket olan bir robot asistanıyla geliyor.  Kendi kendini  düzeltme mekanizması, roketatarlar ve çeşitli silahlarıyla sakin yolculukların tercihi olmayabilir…

Beast Racer 210

Bu arabayı dizginleyebilecek kimse yok! Kanatlarıyla her türlü sıkışık trafikten kurtulabilir ve istenmeyen kalkışlar için kuyrukta bulunan çapadan yardım alabilirsiniz. Karanlıkta parlayan tasarımı ise gece sürüşleri için ideal. Tekerlekleri sayesinde suda ve karda rahatlıkla ilerleyebiliyor.

nolm us

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...