Huawei, Satış Rakamlarıyla Rakiplerine Gözdağı Veriyor

Share

Çin’in en büyük telekomünikasyon firmalarından Huawei, 2017’nin ilk üç çeyreğini çok iyi geçirmiş görünüyor. Bazı aylarda en büyük rakiplerinden Apple‘ı dahi geçen şirket, gelecekten oldukça umutlu.

Geçtiğimiz gün tanıttığı Mate 10 ailesiyle dikkatleri üzerine çeken Huawei, açıklanan son rakamlara göre satışlardan memnun. 2017’nin ilk üç çeyreğinde tam 100 milyon telefon satan firma, bu açıdan oldukça mutlu görünüyor. Haziran ve temmuz aylarında Apple’dan dahi fazla telefon satan şirket, bildiğiniz gibi 2018’de katlanabilir bir akıllı telefon tanıtmaya hazırlanıyor. Bu açıdan rekabetin gerisinde kalmamayı bilen firma, Apple yanında Samsung’un yerine de göz dikiyor. CEO Richard Yu, yaptığı bir açıklamada hem Apple hem de Samsung’u geçmeyi hedeflediklerini belirtiyor. Bunun kendilerinin kaderi olduğunu söyleyen Yu, Huawei’yi kimsenin durduramayacağını da sözlerine ekliyor.

Huawei’nin iddialı yükselişi

Her zaman yenilikçi olmaya çalışan şirket, bunu Leica ile yaptığı sağlam ortaklıklarla etkili şekilde gösteriyor. Mate 10 Pro’da kullandığı Kirin 970 işlemcisiyle yapay zekayı telefonların bir parçası haline getiren dev, kamera kalitesinde de liderliğe oynuyor. Global olarak 10 binden fazla çalışanı araştırma geliştirme alanında çalışan telekomünikasyon lideri, bu Ar-Ge’ye çok büyük önem veriyor. Ayrıca 2017’nin ilk üç çeyreğinde geçtiğimiz yıla oranla yüzde 19 seviyesinde büyüme elde edildiği de söylenenler arasından dikkat çekiyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...