iPhone X’in Türkiye Karaborsa Fiyatı 7-8 Bin TL

Share

Apple, başta Amerika olmak üzere dünyanın belli ülkelerinde iPhone X’i ön siparişle satışa sundu. Stok sorunu sebebiyle iPhone X’in yurt dışındaki satışının hızlı bir şekilde tükendiğini belirtmemiz gerekiyor. İlk olarak 2-3 hafta teslimat süresi veren Apple, daha sonrasında bu süreyi 4-5 haftaya ve hemen ardından teslimat süresini 5-6 haftaya çıkardı. Şu anda yurt dışından iPhone X siparişi vermek isteyen kullanıcılar ne yazik ki bu süreyi beklemek zorunda.

Türkiye’de kasım ayının sonunda veya en geç aralık ayında satışa sunulmasını beklediğimiz telefonun Türkiye karaborsa fiyatı da belli oldu. Doğubank İş Hanı’ndaki dükkanlardan elde edindiğimiz bilgiye göre iPhone X’in 64 GB’lık modeli 7.000 TL‘den, 256 GB’lık modeli ise 7.000-8.000 TL arası bir fiyattan satışa sunulacak. Sahibinden sitesinde de ön siparişle satışa sunulan telefonun fiyatları 5.200 ila 7.000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

iPhone X, çerçevesiz OLED ekranıyla fark yaratıyor

Yeniden tasarlanan cam/paslanmaz çelik gövdesi ve güçlü performansıyla fark yaratan iPhone X, hem Apple fanlarının hem de teknoloji dünyasının beklentilerini karşılayacak yeniliklerle geliyor. iPhone’un 10. yıl dönümünü iPhone X modeliyle kutlayan Apple, her iPhone modelinde olduğu gibi yine dikkat çekici bir ürüne imza atıyor. Telefona bakıldığında göze çarpan en önemli detay çerçevesiz ekranıyla birlikte ana ekran tuşunun kaldırılmış olması. Tüm iPhone modellerinde gördüğümüz ana ekran tuşu yeni modelle elvada diyor. Touch ID parmak izi sensörünün yerine Face ID adı verilen yüz tanıma sisteminin tercih edildiği telefon, güvenlikte yeni bir dönemi başlatıyor. Apple’ın belirttiğine göre Face ID sistemi, düşük ışıkta dahi sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Yüzünüzü algılayabilen Face ID, şapka veya gözlük takılması durumunda dahi kullanıcıların yüzlerini algılayabiliyor. Face ID, ön kamera, nokta projektör, kızılötesi kamera gibi özelliklerden yararlanıyor.

Telefonla birlikte yeni bir dönem başlıyor: Animoji! Animojiler en basit tanımıyla emojilerin hareketlendirilmiş halleri. Ancak göründükleri kadar da basit değiller. Çünkü animojilere istenilen kişisel yüz ifadeleri iPhone kamerasına bakılarak verilebiliyor. Face ID için geliştirilen 3D sensörler kişisel yüz ifadenizi algılayarak bu ifadeyi animojilere taşıyabiliyor.

Resmi Türkiye satış fiyatı 6.099 TL (64 GB), 6.899 TL (256 GB) olan iPhone X’in aralık ayında Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor. iPhone X hakkındaki tüm detaylara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...