Sanat eserlerine tesadüfen uyum sağlayan müze ziyaretçileri

Share

Fotoğrafçı Stefan Draschan, müzelerde zaman geçirmeyi çok seviyor. Fakat yalnızca sanata olan düşkünlüğünden değil, müzede bulunmayı oyunvari bir aktiviteye dönüştürdüğü için… Draschan‘ın müzede gezindiği, sabırla beklediği saatlerin amacı, önünde durduğu eserlerle uyum içindeki müze ziyaretçilerini yakalayabilmek.

Hatta bu anlık uyumun ölümsüzleştirdiği kareler, sanatçının “People Matching Artworks” (Sanat Yapıtlarıyla Eşleşen İnsanlar) serisini oluşturuyor.

Birinin saçı, diğerinin gömleği, başka birinin elbisesi, müzedeki bir sanat eseriyle renk uyumunu yakaladığı an Draschan da deklanşöre basıyor. Bazı fotoğraflar önceden planlanmış gibi görünse de bu bir yanılsama. Planlıymış gibi görünen kareler yalnızca fotoğrafçının sabrının vücut bulmuş hali.

nolmus.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...