Modanın ülkesi olur mu?

Share

Dünya ırk, ırkçılık, göçmenlik kısacası ‘bizler ve onlar’ kavgasına tutuşadursun moda dünyasının yıldız isimleri sınırları aşan başarılarıyla “hep birlikte” çok daha güzel olduğumuzu kanıtlıyor.

Oscar De La Renta
Dominik Cumhuriyeti doğumlu efsanevi tasarımcı, 1960 yılında New York’a taşındı. Jacqueline Kennedy’den Laura Bush’a Amerikalı ‘first lady’lerin favori tasarımcısı oldu. Vefatının ardından Hillary Clinton “Oscar De La Renta bir göçmendi. Hepimiz öyle olduğu için gurur ve şükran duymuyor muyuz” açıklamasını yaptı.

Diane Von Furstenberg
1970 yılında Avrupa’dan ayrılıp New York’a yerleşen ünlü tasarımcı, moda sektörünün gelişiminde göçmenlerin ‘çok önemli ve kesinlikle gerekli’ olduğunu düşünüyor ve “Amerikan moda endüstrisi benim gibi göçmenlere ihtiyaç duyuyor” diyor.

Prabal Gurung
Singapurlu tasarımcı: İnsanların birbirini ötekileştirdiği günümüz dünyasında şovumda yer alan tişörtler, biz burada doğmuş olsak da ebeveynlerimizin ya da büyük dedelerimizin ya da büyük dedelerimizin bir yerlerden geldiğini hepimize nazikçe hatırlatıyor.”

Raf Simons
Belçika doğumlu Raf Simons’ın Ağustos 2016’da Calvin Klein’ın yeni kreatif direktörü olacağı haberiyle gündeme düştüğünde markada ne gibi işler yapacağı merak konusu olmuştu. Kovboy botları ve gömleklerle ‘Avrupalı birinin gözünden Amerika’ konseptinin hakim olduğu ilk Sonbahar/Kış 2017 koleksiyonu Calvin Klein’ın pazardaki talebinin 10 kata kadar artmasını sağlamıştı.

Jason Wu
Parsons The New School For Design’daki eğitimini tamamlar tamamlamaz spot ışıklarını üzerine çeken Jason Wu ise Tayvan doğumlu.

Erdem Moralıoğlu
Erdem Moralıoğlu, 2005’te kendi markasını yarattığından beri Cambridge Düşesi Kate Middleton, Michelle Obama, Sarah Jessica Parker, Alexa Chung, Emma Stone, Anne Hathaway ve Keira Knightley de dahil olmak üzere dünya yıldızlarını giydiriyor. Babası Türk, annesi İngiliz olan ve kendisi Kanada’da doğan Moralıoğlu, üç kültürü de içinde yaşattığını söylüyor.

Bella ve Gigi Hadid
Kısa sürede kariyerlerine onlarca marka işbirliği, yüzlerce podyum tecrübesi sığdıran ve moda ikonlarına dönüşen Bella ve Gigi Hadid kardeşler aslen Filistin asıllı ve bununla gurur duyduklarını her fırsatta dile getiriyorlar.

Chiara Ferragni
Yalnızca Instagram’da 10 milyondan fazla takipçisi olan Chiara Ferragni için günümüzün en etkili influencer’ı desek yanlış olmaz. İtalya doğumlu Ferragni, tüm markaların defilelerinde ön sırada olmasını istediği isimlerden biri.

Joseph Altuzarra
Fransız Altuzarra: “Altuzarra çok kültürlü bir marka. New York ofisimizde dünyanın her yerinden insan çalışıyor. Çeşitlilik ve kapsayıcılık değerlerini savunmayı amaçlıyoruz.”

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...