30 Kadına HIV Bulaştıran Erkeğe 24 Yıl Hapis

Share

AIDS’e yol açabilen HIV virüsünü taşıdığı 2006 yılında belirlenen Talluto’nun bu tarihten tutuklandığı 2015 yılına kadar 53 kadınla korunmasız cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi. Kadınların ifadesine göre Talluto, prezervatife alerjisi olduğunu veya HIV testi yaptırdığını ve sonuçların temiz çıktığını söylüyordu. Talluto’nun HIV bulaştırdığı 30 kadının üçünün sonraki partnerlerine ve bir kadının bebeğine de virüsün geçtiği belirlendi.

‘AMACIM HIV BULAŞTIRMAK OLSAYDI, GÜNÜBİRLİK SEKS YAPARDIM’

İfadesinde virüsü kasıtlı bulaştırmadığını, yalnızca tedbirsiz davrandığını savunan Talluto, “Bu kadınların birçoğunu ailem ve arkadaşlarımla tanıştırdım. Eğer amacım çok sayıda insana hastalık bulaştırmak olsaydı bu insanları hayatıma sokmazdım, barlarda tanıştığım insanlarla günübirlik seks yapardım” dedi.

Ancak Talluto’nun, birlikte olduğu bazı kadınların kendisine HIV taşıyıcısı olup olmadığını sorduğunda inkar ettiği belirtildi.

Savcılığın, ‘ölüme sebebiyet verme’ amacı taşıdığı gerekçesiyle müebbetle cezalandırılmasını istediği Talluto’ya dün akşam görülen mahkemede 24 yıl hapis cezası verildi.

Sputnik

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...