iPhone Sayesinde Kanserini Keşfetti

Share

Kullanım alanı her geçen gün genişleyen akıllı telefonlar sayesinde bir cerrah, Butterfly IQ isimli cihazı kullanarak kanser teşhis etti.

iPhona’a bağladığı ultrason cihazıyla kendi kanserini keşfetti!

Akıllı telefonlarımızın işlem gücü her sene daha da artarken yapabilecekleri ise geliştiricilerin ilhamına kalmış durumda. Bunun yanı sıra üreticilerin sağlık tarafındaki yatırımları da gözardı edilemez.

 

Bu bağlamda Butterfly isimli bir şirket iPhone modellerinde çalışmak üzere bir ultrason cihazı geliştirdi. Butterfly IQ ismindeki bu cihazı Lightning kablosu ile telefonunuza bağladığınızda görüntüleri eş zamanlı olarak iPhone’unuzun ekranında görebiliyorsunuz.

Butterfly ekibinde yer alan John Martin isimli damar cerrahı ise üründen bir tane elde etti. Ürünü denemeye başlayan cerrah, boğazındaki 3 cm’lik kanserli hücreyi tespit etti.

butterfly IQ

Ardından 5 farklı ameliyat geçiren cerrah, şimdilerdeyse ışın tedavisi görüyor. Ancak cerrahın ürünü geliştiren ekipte yer alması da bu durumun bir reklam çalışması ihtimalini ortaya çıkartıyor.

Bir traş makinesini andıran tasarımıyla oldukça küçük ve kolay taşınabilir olan Butterfly IQ, 1999 dolar fiyat etiketiyle Amerika’da satışa sunulacak. Fiyat biz tüketiciler için yüksek gibi gelse de devasa ultrason cihazları ve onların devasa fiyatları düşünüldüğünde oldukça cazip bir ürün gibi gözüküyor.

Ambulanslarda yada evlerde kullanımı çok daha kolay olan bu ultrason cihazı sayesinde hayatların kurtarılması, hastalıkların teşhis edilmesi daha kolay bir hal alabilir. Üstelik şirketin yaptığı açıklamaya göre cihaza yerleştirilecek yapay zeka sayesinde hiç bir tıbbi bilgisi olmayan insanlar bile zararlı kitleleri teşhis edebilecek.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...