Geliştiricilere iPhone X Uyarısı

Share

Apple geliştiricileri 3 Kasım’da satışa sunulacak olan iPhone X için uygulamalarını güncellemeleri konusunda uyardı.

5.8 inçlik nerdeyse çerçevesiz OLED bir ekrana sahip olan premium iPhone modelinin ekran tasarımı bütün App Store uygulamalarının güncellenmesine sebep olacak. TrueDepth kamera sisteminin yer aldığı ekranın üst kısmındaki çentik sebebiyle geliştiriciler uygulamalarını yeni iPhone’a özel bir formata sokmak zorundalar.

Apple geliştirici bloğunda yayınladığı bir mesajda uygulamaların Xcode’deki iPhone X simülatörü kullanılarak test edilmesi konusunda geliştiricileri uyarıyor. Apple’ın mesajı geliştiricilerin Xcode’ı kullanarak uygulamalarında yeni iPhone’un özelliklerini test ettikten sonra ekran görüntüleri çekip yeni meta verileri ve uygulamayı iTunes Connect’a yüklemeleri ile ilgili şimdilik basit bir uyarı niteliğinde.

27 Ekim itibariyle ön siparişe açılan iPhone X, 3 Kasım’dan itibaren müşterilere ulaşacak. Yeni siparişlerin tahmini teslimi ise Aralık ayı ortalarında olacak. Apple, 3 Kasımı beklemeden bazı siparişleri şimdiden kargoya vermiş görünüyor. Müşteriler UPS kargonun sisteminde satın aldıkları ürünü görmeye başladılar. Bu da bazı şanlı müşterilerin 3 Kasım’dan önce OLED ekranlı yeni iPhone’a kavuşabileceklerini gösteriyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...