Honda S2000, Tekrar Üretilebilir

Share

Honda S2000’in çokça merak edilen tekrar üretilme süreciyle ilgili açıklama Honda patronu Takahiro Hachigo’dan geldi.

Honda’nın piyasaya sunduğu ikonik modeller arasında yer alan S2000, kısa sürmüş üretim macerasına rağmen neredeyse Civic kadar meraklısı olan bir model. Özellikle Mazda Rx-8 ile olan keyifli rekabetiyle bildiğimiz araç, 90’lı yılların son döneminde giriş yaptığı piyasadan 2009’da çekilmişti. Özellikle Toyota’nın Supra‘yı geri döndürme hamlesinin ardından benzer bir dönüşün S2000 için de olup olmayacağı konuşulurken bu soru işaretlerine cevap en yetkili kişiden geldi. Tokyo Otomobil Fuarı kapsamında sorulara yanıt veren marka patronu Takahiro Hachigo‘ya göre yeni bir model üretmek hiçte zor değil. Ama bunun için önemli bir şart var.

Honda S2000’in dönüşü için tek şart var

Honda’nın 70. yıl kutlaması için aracı döndürmeyi düşündüğü dedikoduları doğrultusunda konuşan Hachigo, bu dönüş konusunda hiçte karamsar bir yapıda değil. Marka mühendislerinin yeni bir versiyonun üretimi için hazır olduğunu belirten Honda patronu; “Çevremde birçok kişi yeni bir S2000’in üretilmesiyle ilgili istek belirtiyor ve bununla ilgili bir süredir çok ses duyuyorum. Bu sesler Japonya, Kuzey Amerika, Avrupa gibi dünyanın çeşitli yerlerinden gelse de henüz beklediğimiz düzeye gelmiş değil. Bu da bize henüz zamanın gelmediğini söylüyor. Otomobilin yeniden üretilip üretilmemesine karar vermek için zamana ihtiyacımız var. Eğer insanların çok daha hevesli ve satın alma konusunda ciddi olduklarını görürsek durum o zaman değişebilir.” diyerek talebin modelin dönüşünde ana etmen olduğunu belirtti.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...