Zara Etiketlerinde İşçi İsyanı: 3 Aydır Maaş Alamıyoruz

Share

Dünyaca ünlü markalardan biri olan Zara’dan maaşlarını alamayan işçiler giysilere yeni bir etiket basarak isyan etti. İşçiler, dünyanın en zengin dördüncü adamı olan marka sahibi Amancio Ortega’yı dünyaya şikayet etti.

​Bravo hazır giyim fabrikasında yıllarca çalışıp Zara’ya üretim yapan işçiler fabrikanın bir gecede boşaltılıp sahibinin kaçması üzerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

3 aylık maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler, giysilere yeni bir etiket bastı. İşçiler, dünyanın en zengin dördüncü adamı olan marka sahibi Amancio Ortega’yı şu şekilde şikayet etti:

“Alacağınız ürünü ben yaptım. Ama paramı alamadım. Biz aldığınız ürünü üreten, Bravo fabrikasının işçileriyiz. Yıllarca Zara için üretim yaptık. Son üç aylık maaşlarımızı ve kıdem tazminatımızı almadan fabrika bir gecede kapandı. Lütfen Zara’ya söyleyin paramızı ödesin. İmza kampanyamıza change.org adresi üzerinden imza atarak ödemelerimizin yapılması konusunda bize destek olabilirsiniz. Ya da bu etiketin fotoğrafını çekerek #BravoİşçileriİçinAdalet hashtagi ile sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Biz Temiz Giysi Kampanyası olarak Zara, Next ve Mango’nun derhal işçilerin sesine kulak vererek alacakları ödemelerini talep ediyoruz.”

Sputnik

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...