‘Hamilton, Tüm F1 Rekorlarını Kırabilir’

Share

Eski F1 dünya şampiyonu Nigel Mansell, Lewis Hamilton’ın bu yıl gösterdiği üstün performansı önümüzdeki yıllarda da göstermesi halinde tüm rekorları kırabileceğini düşünüyor.

Lewis Hamilton, son 4 yılda Mercedes’le elde ettiği büyük başarıların ardından pole pozisyonu rekorunu kırarken, tüm zamanların en çok galibiyet alan ve şampiyon olan pilot olma yolunda da ilerliyor.

F1’in eski şampiyon isimlerinden Mansell, pek çok kategoride rekorların sahibi olan Hamilton’ın F1’deki tüm rekorları kırabileceğine inanıyor.

Değerlendirmeye olaylı ilk virajdan başlayan Mansell, “Lewis harika bir pilot, orada boş bir yer olduğunu gördü ve savaşmaya çalıştı. Bu konuda bir şey yapamazdı. Sonuçta iletişim kuramıyorsunuz. Elinden geleni yaptı ve oraya girme cesaretini gösterdi. Sonunda lastiği patladı. Belki sonuç istediği gibi değildi ancak Lauda ve Wolff beklentilerin karşılandığını söyledi. Bu çok önemli.”

“206 yarışa çıktı ve bunlardan 62’sini kazandı. Lewis tarihin en başarılı Formula 1 pilotu olabilir. Michael 306 yarışta 91 galibiyet almıştı. Hesaplamalarıma göre Lewis 290 yarışa katılırsa, 89 galibiyet alacak. Önümüzdeki dört yıl boyunca şampiyon olması halinde de sekiz şampiyonluğu olacak. Bu da Lewis’e tüm rekorları getirecek.”

“Elbette çoğu şey araca bağlı. Başlangıçta doğru zamanda doğru yer olmalısınız. Sponsorlara sahip olmalısınız. Bu İngiltere için harika bir şey. Lewis’in başardıkları inanılmaz. Eğer sekiz şampiyonluğu yakalarsa bu gerçekte inanılmaz olacak.”

“Ben de onun taraftarlarından biriyim, 32 yaşında kazandıkları inanılmaz. Ben ilk şampiyonluğumu kazandığımda 40 yaşındaydım. Benim dönemimde 180 yarışa çıkmışsanız ve hayatta kalmaya devam ediyorsanız en büyük ödül oydu.”

“Bana göre Lewis Formula 1’de konsantrasyonunu koruyacak ve en güçlü takımlardan biriyle devam edecek. Bunun Mercedes olacağını düşünüyorum çünkü ona büyük fırsatlar veriyorlar.” dedi.

Mansell, Ferrari’nin mücadeleye dönmesinden de memnun olduğunu söyledi.

“Ferrari çok duygusal bir takım. Bu hem size yardımcı olabilir hem de sizi engelleyebilir. Maranello’nun bu yıl şampiyon olması bekleniyordu ancak takım içinde neler olup bittiğini bilemeyiz.”

“Sebastian sezon boyunca elinden geleni yaptı. Baskıyla başa çıkmak zorundaydı ve bu durum sonuçlarını etkiledi. Tabi bu benim tahminim.”

“Onlar olmasaydı bu yıl son derece sıkıcı bir yıl olacak. Max ve Daniel de bu mücadele katıldı. Umarım seneye Daniel, Max, Sebastian ve Kimi’nin de katıldığı altı pilotun galibiyet savaşı verebileceği harika bir yıl olur.”

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...