Apple AirPower Kablosuz Şarj Aksesuarının Fiyatı Belli Oldu

Share

Teknoloji devi Apple‘ın iPhone X ile beraber lanse ettiği kablosuz şarj aksesuarı AirPower‘ın satış fiyatı ortaya çıktı. Akseusar hiç de ucuz olmayacak.

Apple AirPower, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, Apple Watch Series 3 ve yeni AirPods destekli bir kablosuz şarj ünitesi. Geniş yapısı sayesinde aynı anda üç farklı cihazı kablosuz olarak şarj edebilen cihaz, Polonya merkezli satış kanalında görüldüğü kadarıyla 199 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Bu açıdan Türkiye’de 900 TL civarı bir fiyatla girmesi beklenen cihaz, anlaşılacağı üzere hiç de ucuz bir seçenek oluşturmayacak. Ucuz alternatiflerinin geleceğine ise kesin gözüyle bakılan ünite, kullanışlı yapısıyla dikkat çekiyor ancak bu fiyatla işi çok zor görünüyor.

AirPower “çok pahalı” Apple ürünleri arasında yer alacak

Özellikle gece yatağa girerken kullanılacak bir seçenek ortaya koyan cihaz, elektriğe bağlanmak için sadece tek bir kablo kullanıyor. Bu açıdan birden fazla cihaza sahip kişileri kablo kargaşasında kurtaracak ürün, Qi standardını kullanıyor. Buna rağmen şirketin ürünleri haricindeki Qi cihazları şart etmeyeceği söylenen kablosuz şarj ünitesi, bazı gelen bilgilere göre Watch Series 2’ye dahi destek vermeyecek. Genel olarak geleceğe yönelik bir cihaz olan AirPower, eminiz yurt dışında güzel satış rakamlarına ulaşacaktır. Cihaz 2018 yılında raflardaki yerini alacak.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...