David Beckham, Feministliğin Önemini Vurguladı

Share

Futbolcu ve model olarak bildiğimiz David Beckham, dört çocuğun babası ve dünyaca ünlü bir moda tasarımcısının eşi. Ama David Beckham aynı zamanda bir feminist olarak tanınmak istiyor. Kadınlara saygı duyan 3 erkek çocuğu yetiştiren Beckham modern maskülenlik, babalık ve feminizm hakkında açıklamalar yaptı.

Irish Independent’a röportaj veren Beckham “kendinize feminist der miydiniz?” sorusuna “İnandığım herşeyin arkasında duruyorum ve feminist olduğumu da hissediyorum,” diye cevap verdi.

Ailesinden ve eşi Victoria Beckham’dan feminist olmayı öğrendiğini söyleyen eski futbolcu, kadınlara saygı duymayı ve takdir etmeyi öğrendiğini açıklıyor. “Küçük bir kızınız olması bu konuda büyük bir rol oynuyor. Annem ve babam, kız kardeşlerime, anneme ve büyükannelerime saygı duyarak yetiştirdi. Böyle yetiştirildiğim için kadınlara saygı duymak hayatımın önemli bir parçası oldu.”

Oğullarını da kendi yetiştirildiği gibi yetiştirmek isteyen Beckham, eşi ile beraber oğullarına kadınlara doğru davranmayı öğrettiklerini söylüyor. Oğullarının, kadınları takdir ederek ve saygı duyarak yetişmesi için elinden geldiğini yaptığını söyleyen Beckham bu düşünme biçiminin evde geliştiğini vurguluyor.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...