Yerli Otomobili Dört Marka Üstlendi

Share

Projenin yürütülmesiyle ilgili bu zamana kadarki en büyük adım atıldı. Dört büyük ismin üstleneceği yerli otomobilde ilk üç marka açıklandı.

 

Otomobil dünyası açısından oldukça hareketli geçirdiğimiz son bir yıl içerisinde önemli markaların satışa çıktığına ve el değiştirdiğine şahit olduk. Lotus ve Opel gibi markaların başını çektiği bu süreçte en çok konuşulanlardan birisi de yerli otomobil üzerine oldu. Birçok kişi tarafından satın alınması halinde büyük fayda sağlayacağı söylenen bu süreçte herhangi bir girişimde bulunulmazken, serüveni yılan hikayesine dönen yerli otomobille ilgili bugün önemli bir açıklama yapıldı. Dörtlü bir konsorsiyum tarafından üretileceği açıklanan otomobil projesini hayata geçirecek ilk üç şirket kendisini gösterirken geriye kalan son marka yarın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağı ifade edildi.

Yerli otomobil farklı pazarları bir araya getirecek

Paylaşılan ilk resmi detaylara göre yerli otomobilin üretiminden sorumlu olacak ilk üç marka Anadolu Grubu, BMC ve Vestel olacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünü yaptığı girişimle oluşturulan bu konsorsiyumun dördüncü üyesiyle ilgiliyse henüz ortaya atılan net bir isim yok. Markalar arasında halihazırda otomobil sektörüyle bağlantılı olan BMC ve Anadolu Grubu’nun olması da sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesine doğrudan etken. Markalar arasında yer alan Vestel’in ise teknolojik parçalar konusunda tedarikçi rolü üstlenmesi bekleniyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...