Günlük hayatınızı kolaylaştıracak öneriler

Share

Her gün yaşadığımız stres ve endişelerle mücadele etmek zor olabiliyor. Ancak stresinizi azaltmak hayatınızı daha kolaylaştıracak için bazı basit yollar var.

Daha düzenli ve organize olmak zaman kazanmanızı sağlar ve panik durumlarını azaltır. Sabahları evden çıkarken anahtarınızı bulamamak gibi durumlar gün içinde yaşadığınız stresi arttırır.
Hazırladığımız bu yazı sayesinde günlük hayatınızda yaşadığınız basit ama strese yol açan sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Çamaşırlarınızı Yıkayın, Kurutun ve Yerleştirin
Çoğu insan genellikle ilk iki adımda başarılı olsa da son adıma üşeniyor. 10 dakika ayırarak çamaşırlarınız kuruduğu anda onları katlayıp yeleştirin. Bunu günlük olarak yapmaya başladığınız zaman alışkanlık olacaktır ve zor gelmemeye başlayacaktır.

En Baştan Yemek Yapacaksanız Tüketeceğinizden Daha Fazla Yapın
Kalan fazla yemeği dondurarak yemek yapmaya vaktiniz olmadığı zaman tekrar ısıtıp yiyebilirsiniz.

Sabah Giyeceklerinizi Bir Önceki Günden Hazırlayın
Bu sizi sabah seçim yapma ve giysi arama telaşından kurtaracaktır. Güne daha mutlu ve daha enerjik başlayacaksınız.

Her Gün Yatmadan Önce 10 Dakikalık Temizlik Yapın
Etraftaki çöpleri toplamanız, çöpü dışarı çıkarmanız, eşyaları yerlerine kaldırmanız, bulaşıkların yıkandığına emin olmanız ve mutfak tezgahını silmeniz için her gün 10 dakika ayırmalısınız. Bunları günlük olarak yapmazsanız birikir ve baş edemeyeceğiniz boyutlara gelebilir.

Alarmı Gerçekçi Bir Saate Kurun
Evden kaçta çıkmanız gerektiğini hesaplayarak, kahvaltı için ve belki biraz dinlenmek için ne kadar süreye ihtiyacınız olduğunu hesaplayın. Böylece sabahları geç kalma stresine girmemiş olursunuz.

Çantanızı Geceden Hazırlayın
Sabah panikle kalktığınız ya da uykulu olduğunuz için unutabileceğiniz eşyaları geceden çantanıza koyabilirsiniz.

Eşyalarınızı Kapının Yanına Koyun
Hepimiz mutfak masasında bir şeyler mutlaka unutmuşuzdur. Bu sorunun önüne geçebilmek için sabahları yanınıza alacağınız eşyaları geceden kapının yakına yerleştirmelisiniz. Buzdolabının üzerine astığınız notları kapıya asarsanız hatırlama ihtimaliniz artabilir.

InStyle

You may also like...