Luke Skywalker’ın ışın kılıcı açık artırmada!

Share

Eğer Sarlacc Çukuru’ndan çıkışın yolunu biliyorsanız, R2-D2’nun yeteneklerine ve Luke’un ışın kılıcına ihtiyacınız oluğunun da farkındasınızdır.

Kasım ayı içinde Bonhams Müzayede Evi’nde açık artırmaya çıkacak olan ışın kılıcı, Return of The Jedi’daki Sarlacc Çukuru sahnesinde kullanılan Lightsaber’ın ta kendisi. Fimde kullanılan bu parçanın epey yüksek bir fiyattan alıcı bulması bekleniyor.

21 Kasım tarihinde açık artırmayla yeni sahibi bulacak olan Luke Skywalker’ın ışın kılıcı, Luke, Han Solo ve Chewbacca’nın kaçış sahnesinde kilit bir role sahipti. Metal, pirinç ve kauçuktan üretilmiş olan ışın kılıcının en fazla 250 bin dolara alıcı bulacağı tahmin ediliyor.

Yine Luke Skywalker’a ait olan ve A New Hope’la The Empire Strikes Back’te kullanılan başka bir ışın kılıcı daha önce 390 bin dolara satılmıştı.

Ceyms

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...