Bir yalanı itiraf etmenin 5 yolu

Share

Yılın bitmesine az zaman kala, uzun zamandır vicdan azabı çekmenize sebep olan yalanınızı itiraf etmeye karar verdiniz… Tebrikler, doğru yoldasınız!  Şimdi Uzman Psikolog Bill Crawford’ın tavsiyelerine kulak verip suçunuzu kabul edin.

Sevgilinizin sarsılan güvenini yeniden kazanmaya hazır mısınız?

İşte bir yalanı itiraf etmenin 5 yolu:

1- Ona söylemeniz gereken önemli bir şey olduğunu, daha evvel anlatmaya çalıştığınızı fakat onu üzmemek için söylemekten vazgeçtiğinizi açıklayın. Onu sevdiğinizi belirterek dürüst davranmadığınız için özür dileyin. Yaptığınızın yanlış olduğunu kabullenin ve ardından da kötü haberi verin.

2- Gerçeği hazmetmesi için zaman tanıyın, söyleyeceklerini dikkatlice dinleyin. Kendinizi savunmaya ve onu sakinleştirmeye çalışmayın. Kızmasının, bağırıp çağırmasının hakkı olduğunu kabul edin. Yalnız kalmak istiyorsa ona zaman tanıyın, ama sık sık aramayı ihmal etmeyin. Her zaman onu düşündüğünüzü ve canı ne zaman isterse size ulaşabileceğini bilmesini sağlayın.

3- Sinirleri biraz olsun yatışınca hislerinizi ifade etmeniz için şans tanımasını sağlayın. Neden o hatayı yaptığınızı ve yalan söylediğinizi çalıştığınızı anlatın.

4- Ona neden bir daha asla yalan söylemeyeceğinizi anlatın. Düşüncelerinizin değiştiğini, yalan söylemenin kötü bir fikir olduğunu ve ilişkinin daha iyisini hak ettiğini söyleyin.

5- Bundan sonrasını yumuşak başlılıkla halletmelisiniz. Sizi affetmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunuzu söyleyin. Size bir daha güvenebilmesi için zamana ihtiyacı olduğunu anladığınızı ve onu sevdiğinizi belirtin. Sizden uzaklaşıp şüpheci davranmaya başlarsa da ona anlayış gösterin ve savunmaya geçmeyin. Kırık kalbini ve gururunu onaracak en iyi merhem sizin ilgi ve şefkatiniz olacaktır.

Kaynak: Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...