iOS 11.1 batarya performansı nasıl?

Share

iOS 11’in ilk büyük ara güncellemesi olan iOS 11.1 geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. Yeni iOS sürümünün batarya performansı acaba nasıl?

iOS 11.1 batarya performansı nasıl?

iOS 11.1, Apple’ın iOS 11 platformu için ilk önemli güncellemesi. Bu güncelleme ile birlikte yüzlerce yeni emoji karakteri iOS kullanıcılarına sunuldu. Ayrıca hata düzeltmeleri ve performans geliştirmeleri yapıldı.

Peki kullanıcıların iOS 11’in yayınlanmasından beri yaşadıkları pil işkencesi sona erdi mi? iAppleBytes adlı YouTube kanalının iOS 11.1 test videosu bu soruya cevap bulmamıza yardımcı olabilir. Bu tür videolarına alışık olduğumuz kanal yine iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 üzerinde yeni güncellemeyi test etmiş.

iOS’un en güncel sürümünün yüklü olduğu cihazlar % 100 şarj edildikten sonra Geekbench pil testine tabi tutuluyor. Testin amacı, her bir cihazın performansını ve ne kadar süre aktif olarak kullanılabileceğini görmek.

Videoda cihazların her birinin önceki sürümlerde nasıl çalıştığını göstermek ve karşılaştırma yapmak için bir grafik de bulunmakta. Performansın, iOS 11’in tüm sürümleri boyunca oldukça kararlı olduğu görülüyor. Ancak son sürüm ile birlikte iPhone 7’de bir düşüş göze çarpıyor.

iOS 11.1

Yeni iOS sürümünün pil performansını merak ediyorsanız batarya testini aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...