Samsung’un başına bela olan Bixby tuşuna kalıcı çözüm

Share

Samsung‘un yeni amiral gemisi akıllı telefon modelleri biliyorsunuz dijital asistan Bixby ile geliyor. Telefonlara buna özel bir buton koyan şirket, sonunda bu buton için istenilen güncelemeyi yaptı.

Samsung ısrarla Bixby butonunun başka amaçlar için kullanılmasını istemiyor ve kapatılmasını da engelliyordu. Bunu geçtiğimiz aylarda değiştiren ve butonun kapatılmasına imkan tanıyan şirket, bugün süreci tamamen sona erdirdi. Daha önce kapatılmasına rağmen telefonu uyandırmaya devam eden buton, artık tamamen işlevsiz hale getirilebiliyor. Yani artık hiçbir şekilde kullanıcı deneyimini bozmayan buton, istenildiği takdirde hiçbir işe yaramadan telefonun yanında tutulabiliyor. Güncellemeyi almak için Galaxy S8, S8 + veya Note 8‘de yer alan Galaxy Apps uygulamasının açılması gerekiyor. Buradan sağ üstteki üç nokta düğmesine, ardından “uygulamalarım” seçeneğine oradan “güncelle” seçeneğine ve en son da “tümünü güncelle” menüsüne basmak yeterli oluyor.

Samsung Bixby butonu neden kapatılmak isteniyor?

Yapılan incelemelerde gördüğümüz üzere dijital asistan hiç iyi çalışmıyor. Android ekosisteminde yer alan Google Assistant varken haklı olarak kimse bu asistan ile zaman kaybetmek istemiyor. Bırakın diğer dilleri İngilizce tarafında bile sorunları bulunan asistan, üzerinde çalışmalar sürmesine rağmen ön plana çıkabilecek gibi durmuyor. Birçok dile halen aktif olarak destek vermeyen teknoloji, Siri’nin arkasındaki isimlerin elinde çıkmasına rağmen hayal kırıklığı yaratıyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...