Lütenitsa nasıl yapılır?

Share

Mutfağınızda soslara da yer açın!

Bazen gözümüzün önündeki detaya biri onu parmakla gösterene kadar dikkat etmeyiz. Oğlak Yayınları’ndan çıkan şef Sevinç Uzcan’ın kaleme aldığı Sos Şöleni de tam böyle bir kitap!

Kitap makarna, salata ve dip soslar olmak üzere üç bölüme ayrılıyor. Sevinç Uzcan, “Mutfak sonsuz malzeme ve onların birbiri ile sonsuz kombinasyonundan oluşuyor. Kitapta dünyadaki klasikleşmiş tariflerle birlikte kendi reçetelerimize de yer verdik. Onlara genel bilgiler ve başarılı soslar yaratmak için püf noktaları da ekledik” diyor.

Bu lezzetli kitaptan güzel bir sos tarifine ne dersiniz?

LÜTENİTSA

3 kapya biber, közlenmiş, ayıklanmış
1 sarı Kaliforniya biberi, közlenmiş, ayıklanmış
1 kırmızı acı biber, közlenmiş, ayıklanmış
2 olgun domates, soyulmuş, küp doğranmış
1 patlıcan, közlenmiş, ayıklanmış
1 havuç, küçük küp doğranmış
1 küçük kereviz, küçük küp doğranmış
1 kuru soğan, küçük küp doğranmış
2 diş sarımsak, bir miktar tuzla havanda dövülmüş
2 kaşık üzüm sirkesi
100 ml zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Bir tavada zeytinyağını kızdırın, soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı yumuşayana kadar soteleyin. Domatesleri de ilave edin. Domatesler pişince, biber ve patlıcanları ekleyin ve suyu azalana kadar kısık ateşte pişirin. Son olarak sirke katın, karabiber ve tuzunu ayarlayın. Sosunuz hazır.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...