Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’la görüşecek

Share

Musk, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan davet üzerine Global SatShow’a katılmak üzere Türkiye’ye geliyor. Global SatShow 9-10 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Etkinlikte, savunma, havacılık, iletişim ve uzay alanlarında yerli ve yabancı ünlü firmaların yetkilileri konuşmacı olarak yer alacak.

Erdoğan, Musk ile bugün 15.30’da görüşecek. Görüşme Cumhurbaşkanlığı takviminde de görülüyor.

971’de Güney Afrika’da dünyaya gelen Musk, Kanada’da iki yıllık üniversite eğitimden sonra Pennsylvania Üniversitesi’nde işletme ve fizik okudu. 1999’da kurduğu online ödeme sistemi Paypal’ı 2001’de 1.5 milyar dolara eBay’e satan Musk, 2002’de Tesla’yı, 2003’te SpaceX’i kurdu.

Son yüzyılın en büyük mucit ve girişimcileri arasında gösterilen Musk, bir yandan benzin bağımlılığını sona erdirmeyi hedeflerken diğer yandan da Mars’a insan taşıyacak uzay kapsülleri projesi üzerinde çalışıyor.

6 saati 30 dakikaya indirecek tünel Hyperloop, roketlerle kıtalararası seyahat, araçları yer altında elektromanyetik alan yardımıyla taşıyacak tünel, yapay zeka araştırmaları merkezi Open AI, insan beynini bilgisayarlara bağlayacak Neurolink gibi projeler de Musk’ın başkanlığında devam ediyor.

Sputnik

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...