Evdeki kablo karmaşasına son vermenin yolları

Share

Bu fotoğraf tanıdık geliyor mu? Size iyi bir haberimiz var. Elektrik kablolarınızı kalıcı olarak düzenli ve derli toplu tutmanızı sağlayacak 6 önerimiz var. Üstelik hepsi için en fazla iki saatinizi vermeniz yeterli.

1. İçinden kablolar sarkan prizler şık iş yerleri ya da müzik setleri için iyi birer tamamlayıcı sayılmaz. Her şeyi içine sığdırabilecek hoş bir kutu buna hızlı bir çözüm olabilir. Bağlı cihazların kabloları bir tarafta, uzatma kablosu diğer tarafta.

IKEA İyi Fikirler - Evinizdeki Düğümleri Sonsuza Kadar Nasıl Çözersiniz?

2. Banyoda da mı kablo karmaşası var? Saç kurutma makinanızı ve şekillendirme setinizi bir çekmecede tutmaktansa asmayı deneyin. Askılı bir kapı aynasıyla harika bir çözüm olacaktır.

3. Bu priz kesesini yapmak biraz daha vakit alabilir, ama karşılığında mobilyaların altına bir daha eğilmeniz gerekmeyecek. Bu keselerden birini yapmak için prizinizden biraz daha büyük, kumaştan kare kesin. Dört delik delin ve sonra da mobilyanızın aşağı tarafına L şeklindeki raf ayakları ile sabitleyin.

IKEA İyi Fikirler - Evinizdeki Düğümleri Sonsuza Kadar Nasıl Çözersiniz?

4. Bu tuzluk ve karabiberlikler, kulaklıklar ve USB kabloları için harika birer koruyucu oldular. (Bu bizi de şaşırttı!). Üstelik yaratıcı bir görünüm için onları sprey boya ile renklendirebilirsiniz.

IKEA İyi Fikirler - Evinizdeki Düğümleri Sonsuza Kadar Nasıl Çözersiniz?

5. Yoyo sadece oyuncak olmayabilir. Yoyoları birer kablo düzenleyicisi olarak kullanmayı deneyin. Yoyonun ipini çıkartarak onun yerine kabloyu ortasına sarmanız yeterli.

6. Ama bu içlerinden en kolayı olmalı. Yapmanız gereken tek şey, hangi kablonun ne olduğunu anlayabilmek için onları renkli bantlarla etiketlemek. Bir çalışma masasının altındaki kablo düzenleyicisi, kabloların düğümlenmesini önler ve daha derli toplu bir görünüm sunar.

IKEA İyi Fikirler - Evinizdeki Düğümleri Sonsuza Kadar Nasıl Çözersiniz?

IKEA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...