Sabah uyanmanızı kolaylaştıracak yollar

Share

“5 dakika daha” diyenlerden misiniz? O zaman size iki çift lafımız olacak.

Sabahları havanın daha karanlık ve daha soğuk olması uyanmanızı zorlaştırıyorsa ve yataktan kalkmamak için direniyorsanız bu yüzden işe geç kalıyorsanız merak etmeyin. Sizin için hazırladığımız yazı sabahları daha rahat uyanmanıza yardımcı olacak.

Egzersiz Yapın
Havalar karardığı zaman çoğumuz işimiz biter bitmez eve gidip pijamalarımızı giymek istiyoruz ve sporu hayatımızdan bir süreliğine çıkarıyoruz. Ancak sabahları rahat uyanabilmek için spor yapmalısınız. Spor yapmak, stres hormon seviyenizi azaltır, daha derin uyumanız ve daha zinde kalkmanızı sağlar.

İyi Bir Uyku İçin İyi Beslenin
Soğuk havalarda sıcak ve lezzetli kaçamaklar yaptığımız bir sır değil. Kış aylarında karbonhidrat ağırlıklı beslenmek istiyoruz. Karbonhidrat vücudumuzun temel bir ihtiyacıdır ancak bunu da dengelemeliyiz. Muz, ceviz ve domates gibi besinler vücudun serotonin üretmesine yardımcı olurken kaliteli bir uyku sunar. Eğer uyku sırasında acıktığınız için uyanıyorsanız yatmadan önce bunları yiyebilirsiniz.

Uyandırma Işığı Kullanın
Uykuda olduğumuz zamanlarda da beynimiz ışık değişimlerine tepki verir. Sabahları gün ışığını odamıza geldiğinde beyin dinlenme saatinin bittiğini düşünür ve uyanırız. Kış aylarında havaların geç aydınlanmasından dolayı kendinize uyandırma ışığı satın alabilir ve vücudunuzu alarm çalmadan önce uyanmaya hazırlayabilirsiniz.

Yatak Yogası Yapın
Yataktan çıkmadan, vücudunuz için birkaç hassas germe hareketi ile kalp ritminizi düzenleyerek güne başlayabilirsiniz.

Vücut Saatinizi Unutmayın
Uyku vaktiniz ve uyanma vaktiniz düzenli olursa vücudunuz bu zamanları öğrenir ve daha iyi uyuduğunuz gibi daha zinde kalkarsınız. Sabahları daha erken kalkıp kendinize vakit ayırırsanız sabahları sizin için daha anlamlı olacaktır.

Hareketsizliğe Karşı Gelin
Alarmınızın çaldığı an tam olarak uyanık olmadığınız gibi uykuda da olmazsınız. Bu arada kalma durumu 1 dakika ve 1 saat arasında sizi etkileyen bir aşamadır. Alarm çaldıktan sonra birkaç dakika daha uyumak yerine hareketsizliğe meydan okuyarak yataktan çıkabilirsiniz.

InStyle

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...