Mutlu olmanın 6 altın kuralı

Share

Çok bir şey istemiyoruz: Sadece mutlu olmak istiyoruz, o kadar. Ailemizle birlikteyken, arkadaşlarımızla vakit geçirirken, işte çalışırken, sevgilimizle el ele yürürken… Bugünümüzde ve geleceğimizde mutlu olmak istiyoruz.

Size bir sır verelim: Mutlu olunmaz, mutluluk yaşanır. Etrafındaki mutlu insanların bunu nasıl başardığını merak ediyorsanız, bu sırra siz de sahip olmalısınız. Şimdi bize katılın ve bu sırrı beraber aydınlatalım.

Mutlu olmak istiyorsanız, şimdi harekete geçme zamanı! İşte mutlu olmanın 6 altın kuralı:

1- Sizi mutlu eden şeyi bulun.

Kendinize her gün için sizi mutlu eden bir şey seçin ve ona odaklanarak kendinizi rahatlatın. Mutluluk kaynağınız hayatınızdaki aldığınız ilk öpücük, ilk tatiliniz, izlediğiniz ilk film olabilir. Bir an için bile olsa sizi gülümsetebilecek bir şeyler olsun yeter.

2- Dünyadaki mutluluğun kaderi sizin omuzlarınızda değil.

Hayatınızda birçok sorumluluk olabilir. Hatta birçok insanın sorumluluk yükünü de üstlenmiş olabilirsiniz. Ama o insanların mutluluklarının sizin omuzlarınızda yüklü olamayacağını bilmelisiniz.

3- Küçük şeyler, büyük mutluluklar…

Hayatta çoğu şey dengeden ziyade karmaşa ile ilerliyor. Sizi gerçekten mutlu edebilen küçük şeyler, o korkutucu kaosun içinden çıkarıp mutluluk ile ışıldatabilir.

4- Negatif insanlara aldırmayın.

Dostlarınız, aileniz ya da çalışma arkadaşlarınız istedikleri kadar karamsar olabilirler. Bu dünya görüşlerini size empoze etmeye de çalışabilirler. Peki sizin tercihiniz ne? Onların kervanına katılıp, bardağın boş tarafında boğulmak mı?

5- Özgürlüğünüzün ve fırsatlarınızın sonsuzluğunun farkına varın.

Hayatta elinizdeki her şeyi alsalar, alamayacakları tek bir şey var: Hayalleriniz. Hayal kurmanın kendisinin nasıl bir mutluluk kaynağı olduğu malum. Hayalleri için yaşayan ve özgür olan insanlar ile, hayal bile kurmadan içinde bulunduğu olumsuz koşullara boyun eğen insanlar arasında büyük fark var.

6- Katlanmak zorunda değilsiniz. 

Yumuşak yüzlü olmanız, bazen insanlar arasında sadece 2 kelimelik bir laftan ibaret kalabilir. Bunun da farkında olmalısınız. Onlar için boşa kürek çekmek yerine, onlara sorumluluklarını hatırlatıp kendiniz için bir şeyler yapmaya ne dersiniz? Emin olun ki böylesi sizin için çok daha iyi olacak. Sizin mutluluğunuzu sizden daha güzel gerçekleştirebilecek kimse yok. Her şey sizin ellerinizde…

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...