Tesla’dan otomobillere yeni sürüş modu: Chill

Share

Elektrikli otomobil pazarının bir numaralı isimlerinden Tesla, otomobillerine yeni bir yazılım güncellemesi gönderdi. Güncelleme ile araçlara “Chill” modu eklendi.

Otomobillerine düzenli olarak yazılım güncellemesi yapan Tesla, yeni güncelleme ile “Chill” modunu devreye soktu. Bilmeyenler için Model S ve Model X otomobiller içerisinde farklı sürüş modları yer alıyor. En çok 0’dan 100 km hıza 2.8 saniyede çıkış sağlayan “Ludicrous” modu bilinirken, yeni mod tam tersi bir yapıda karşımıza çıkıyor. Standart sürüş modunun altına konumlandırılan Chill, otomobilleri hiç olmadığı kadar yumuşak hale getiriyor. Elektrik motorunun anlık torkunu kısarak sürüşü daha konforlu yapan yeni mod, söylendiği kadarıyla isminin hakkını veriyor. Hem sürücü hem de yolcu için sakin / yavaş bir yolculuk getiren firma, anlık torktan sıkılanları mutlu edecek gibi görünüyor. Özelliğin herkese gelmesi içinse belirli bir sürenin geçmesi gerektiği belirtiliyor.

Tesla otomobiller sürekli olarak güncelleniyor

Şirket CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden aldığı tavsiyeleri dahi otomobillere getirmeye çalışıyor. Bu açıdan büyük firmaları oldukça geçen pazarın yıldız ismi, şu sıralar Model 3 otomobilini seri üretme sorunlarıyla boğuşuyor. Sıfırdan kurulan bir şirket olarak seri üretim konusunda sorunlar yaşayan üretici, buna rağmen kendisine oldukça sağdık bir kitle oluşturmuş durumda. Yeni sürüş modu aşağıdaki videoda kendisini gösteriyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...