‘Apple’dan 2018’de üç yeni iPhone gelecek’

Share

Teknoloji devi Apple bu yıl iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X olmak üzere üç yeni telefon satışa sundu. KGI Securities analisti Ming-Chi Kou‘ya göre bu yaklaşım yeni yılda da devam edecek.

 

Apple’a yönelik tahminleri çoğu zaman doğru çıkan Ming-Chi Kou, kısa süre önce 2018 tahminlerini açıkladı. Analistin elde ettiği sonuçlara göre 2018’de üç yeni iPhone satışa çıkacak. Bunlarda iki tanesi 5.8 inç (İkinci jenerasyon iPhone X) ve 6.5 inç (iPhone X Plus) OLED ekran kullanacak. Diğer model ise 6.1 inç TFT LCD ekran üzerine kurulacak. Ortak olarak “çentikli” TrueDepth kamera sistemine sahip olacak bu modeller, bu sayede Face ID üzerinden yüz tanıma yapabilecekler. 5.8 inç modelin 458 PPI, 6.5 inç modelin 480 ya da 500 PPI, 6.1 inç modelin ise 320 ya da 330 PPI değerine sahip olacağını beklediğini belirten analist, şirketin 6.1 inç model ile orta seviyeye oynayacağını belirtiyor. Bu modelin 650 ila 750 dolar arasında bir fiyata sahip olması bekleniyor.

Apple’da kalanlar iPhone’un çentiğine alışmak zorunda

Apple’n TrueDepth kamera sistemini barındıran çentiği 2018’de kaçınılmaz hale getirecek gibi görünüyor. Kuo’nun tahminleri doğru çıkarsa şirket bu tasarımı uzun bir süre boyunca kullanacak ve geliştirmeye devam edecek. 4 inç ekranlı iPhone SE‘nin yenisi hakkındaysa henüz açıklanmış bir detaya bulunmuyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...