Eski sevgili nasıl unutulur?

Share

Eski sevgilinizi en kolay şekilde unutmanıza yardımcı olacak 6 tüyo…

1- İçinizi Dökün
Ayrılık sonrası tüm üzüntünüzü içinize atmak yerine bunları yakınlarınızla paylaşın. İçinizde biriken duyguları anlattıkça stresten uzaklaştığınızın ve rahatladığınızın farkına varacaksınız. Unutmayın, en yakınlarımız bu tip durumlar için her zaman yanımızda!

2- Spor Yapın
Ayrılığın üzerinizde yarattığı ağır stresli süreci spor yaparak hafifletebilirsiniz. Fit bir vücuda sahip olurken stresten de tamamen arınmış olursunuz. Eğer ağır tempolu sporlardan hoşlanmıyorsanız yoga derslerine katılarak ruhunuzu olumsuz düşüncelerden arındırabilirsiniz.

3- Yeni Birisiyle Takılın
Ayrılık sonrası zamanının çoğunu eski sevgilinizi düşünerek geçirmek yerine farklı ortamlara katılın ve yeni insanlarla takılmaya başla. Tamamen yepyeni bir ilişkiye başla demiyoruz. Ancak yeni birileriyle takılmaya başladığınızda denizde daha çok balık olduğunun farkına varacaksınız!

4- Anıları Ortadan Kaldırın
Eski sevgilinizi gerçekten unutmak istiyorsanız, işe ilk olarak onu hatırlatan şeyleri ortadan kaldırmakla başlayabilirsiniz. Cep telefonu numarasını silin, sizde kalan eşyalarını atın, özel anıların olduğu fotoğraf albümlerini ortadan kaldırın. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarından da onu takip etmeyi bırakın. Kısacası onu hatırlatan her şeyi gözünüzün önünden yok edin.

5- Bir Liste Yapın
Eski sevgilinizi neden hayatınızdan çıkarmanız gerektiğini ve size yaşattığı olumsuz şeyleri gözünüzün önüne getirin ve bir liste yapın. Bu listeyi yaparken tamamen gerçekçi olun. Listeyi yazmayı bitirdiğinizde göreceğiniz sebepler onu unutmanız için daha bilinçli davranmanıza yardımcı olacaktır.

6- Tatile Çıkın
Mali durumunuz ve çalışma koşullarınız el veriyorsa, küçük bir tatile çıkmayı deneyebilirsiniz. Rahatlamak ve tüm sıkıntılardan arınmak için huzur dolu bir kafa tatili size iyi gelecektir.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...