Yaraları sarmanın en iyi yolu sevgiden geçer

Share

Bazen tüm sıkıntılarımızın çaresi bir başka canlıda olabilir. Üstelik konuşamayan bir canlıda. Hatta konuşmanın ne kadar kıt ve anlamsız bir iletişim yolu olduğunu bize hissettiren bir canlıda. Bir kedide mesela…

Scarlette Tipton henüz 1o aylıkken, nadir olarak görülen bir kanser türüyle savaşmak zorunda kaldı. Bu sebeple sol kolunu kaybeden Tipton küçük yaşta hem fiziksel hem de duygusal bir sıkıntıyla baş başa kaldı. Şimdi iki yaşında olan bu küçük kahramanın anne ve babası, onun hayatla arasındaki pürüzlü ilişkiyi düzeltmenin yollarını aramaya başladılar. Elbette bunu bir kedi yavrusundan daha iyi kimse yapamazdı.

Tam bu sırada, kader mi şans mı, adını ne koyarsanız işte o Tipton ailesini bir kedi yavrusuyla tanıştırdı. Scarlette’in anne-babası yerel haberleri izlerken tek bacağı olmayan üç aylık bir kedinin hikayesini öğrendiler.

Scarlette tek kolunu kaybetmis kizin arkadasi kedi 5

Hemen, San Sacinto Vadisi Hayvan Yerleşkesi’ni ziyaret ederek tek bacağını bir araba kazasında kaybetmiş Doc adlı kediyi görmeye gittiler. Böylece Doc artık ailenin bir üyesi oluvermişti.

Scarlette tek kolunu kaybetmis kizin arkadasi kedi 3

Scarlette büyük bir heyecanla karşıladı Doc’u. Kendisindeki dikişlerden onda da olduğunu fark etti. Bir başka canlının kendisiyle aynı acılardan geçtiğini gördü. Ve bu kedi her şeye rağmen hayatına devam ediyordu; hem de inanılmaz bir enerjiyle. Hem de hiçbir sınır tanımadan… Şimdi iki canlı, konuşmaya hiç gerek duymadan, birbirlerine hayatı yaşanır kılıyorlar.

Scarlette tek kolunu kaybetmis kizin arkadasi kedi 1

nolmus.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...