Emirates Havayolları, gökyüzünde 50 Mbps internet sunacak

Share

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli resmi havayolu şirketi Emirates, birçok insanın karada alamadığı internet hızını gökyüzünde sunmaya hazırlanıyor.

Havacılık konusunda ilklere imza atmayı seven Emirates, bu sefer yüksek hızlı internet konusuyla gündemde. Oldukça genç bir filoya sahip olan şirket, yaptığı açıklama ile Inmarsat Global Express (GX) için Thales ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Bir uçak uydu çözümü olan Inmarsat Global Express (GX), yolculara gökyüzünde 50 Mbps kablosuz internet sunacak. Bu hizmet şirketin siparişini verdiği 150 adet Boeing 777X içinde yer alacak ve uçakların teslim edilmesiyle göreve başlayacak. Yolcularına Wi-Fi hizmeti sunmak için şimdiye kadar 200 milyon dolardan fazla harcadığını belirten şirket, mevcut sistemi ayda 800 bin yolcunun kullandığını söylüyor.

Emirates, gökyüzünde 50 Mbps hız ile sınırları zorlayacak

50 Mbps hız mevcut hızlar düşünüldüğü zaman gerçekten harika görünüyor. Özellikle uzun yolcuklarda kişilere büyük bir esneklik getirecek hız, belirtildiği kadarıyla tüm yolculara eşit dağıtılacak. Üzerinde bir uydu anteni yer alacak 777X modelleri, birden fazla Wi-Fi erişim noktası ile 50 Mbps hızı herkesin almasını sağlayacak. Şu an ekonomi sınıfı yolcularına ücretsiz olarak sadece 20 MB internet sunan şirket, umuyoruz hızı arttırdığı zaman kotayı da normal bir seviyeye getirir.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...