Almanya, çocuklara özel akıllı saat modellerini yasakladı

Share

Piyasada çocuklara özel hazırlanan birçok farklı akıllı saat bulunuyor. Ancak yapılan araştırmalar bu cihazların hiç de göründükleri gibi masum olmadıklarını ortaya çıkartıyor. Buna en sağlam adım ise Almanya tarafından atılmış görünüyor.

Resmi olarak yapılan açıklamaya göre çocuklara özel olarak hazırlanan akıllı saat modelleri Almanya içerisinde yasaklandı. Bu noktada Gator 2, Tinitell, Viksfjord ve Xploara isimli çocuk saatlerini öne çıkartan ülke, bu adımı gizlilik ve güvenlik endişesiyle atıyor. Söylendiği kadarıyla bu saatler ailelerin çocuklarını dinlemesi için kullanılabiliyor. Aynı zamanda öğretmenleri dinlemek için de kullanılabildiği söylenen ürünler, buna rağmen hack’lenmeye oldukça müsait. Ailelerin çocuklarını güvene almak için taktırdıkları saatler, kötü niyetli kişiler için gizli bir takip cihazı halini alabiliyor. Özellikle GPS teknolojisine sahip olanların konum takibi nedeniyle büyük risk oluşturduğu söylenirken, iyi niyetli bir amaç çok kötü yerlere çekilebiliyor.

Çocuklara özel akıllı saat modellerine dikkat

Buna benzer ucuz akıllı saatler Türkiye’de de satılıyor. Çocukları güvene almak isterken onları büyük bir tehlikeye atmamak gerekiyor. Yılın başında My Friend Cayla isimli oyuncak bebeği de benzer nedenlerle yasaklayan Almanya, bu konuda en katı adımları atan ülke konumunda bulunuyor. Resmi kurumlardan yapılan açıklamada Gator 2, Tinitell, Viksfjord ve Xploara saatlerin hemen imha edilmesi tavsiye ediliyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...