Roadster ve Semi’nin ardından Tesla’da gözler elektrikli pickup modeline çevrildi

Share

Geçtiğimiz dönemde açıklanan yol haritasında planın üçüncü aşaması olarak belirtilen Tesla pickup, Semi’nin tanıtımında kendisini göstermiş olabilir mi?

Elektrikli kamyon modeli Semi‘nin tanıtım etkinliğinde Roadster sürprizi yaparak tüm dünyayı kelimemin tam anlamıyla şok eden Tesla için geriye üçüncü adım kaldı. Bu adım ise sıkı takipçilerin rahatlıkla anımsayabileceği üzere pickup. Bizim de tüm gelişmelerini adım adım sizlerle paylaştığımız bu süreçte Elon Musk’ın, kamyon ve pickup modellerinin geliştirilmesi için Jerome Guillen‘i departmanın başına getirdiğine şahit olmuştuk. Bu alanda önemli projele imza atan Guillen’in gelmesinin ardından pickup modeliyle ilgili nisan ayında bir de açıklama yapılmıştı. O dönem modelin tanıtımı için “Önümüzde 18 ile 24 ay var.” diyen Musk için zaman hızlı şekilde ilerlerken bizler de bu modeli görmek ve yeteneklerini duymak için sabırsızlanıyoruz. Peki bu zamana kadar üzerinde çeşitli tasarım projelerinin yapıldığı bu kamyon modelinde bizleri neler bekliyor?

Geçmişten gelen cevap

Modelle ilgili teknik detaylar tahmin edebileceğiniz üzere net değil. Lakin Semi’nin 36 ton yük taşırken verdiği 800 kilometrelik menzil değeri bizi pickup modeli için de umutlandırıyor. İşin tasarım boyutuyla ilgiliyse elimizde daha sağlam deliller var. “Bu standart bir pickup olmayacak” sözleriyle marka içerisinde tasvir edilen modelle ilgili kaynaklar bizi Musk’ın geçtiğimiz dönemde attığı bir tweet’e yönlendiriyor. Bir takipçisinin sorusu üzerine “Semi’nin küçük versiyonu olmasına ne dersin?” cevabını veren Musk, bizlere tasarım açısından önemli bir ipucu vermişti. Semi’nin tanıtımında gösterilen pickup yapılı çizimler de akıllarımızda modelle ilgili önemli şeylerin şekillenmesine vesile oldu. Yani şu an elimizde, geçtiğimiz dönemde yapıla açıklamayla paralel şekilde Semi’nin pickup versiyonu var. 2020’nin öncesinde satışa sunulması pek mümkün olmayan pickup modeliyle ilgili sır perdesinin önümüzdeki yıl içerisinde aralanmasını bekliyoruz.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...