Game of Thrones hack skandalının arkasındaki isim açıklandı

Share

HBO‘yu hackleyerek Game of Thrones ve diğer sızıntılar karşılığında 6 milyon dolar değerinde Bitcoin talep eden hackerın ismi açıklandı.

Hatırlarsanız ağustos ayı HBO için epey hararetli geçmişti. HBO sistemi hacklenmiş ve hackerlar firmaya fidye talebinde bulunmuştu. Tüm bu hack skandalı sırasında Game of Thrones’un bölümlerinin bir kısmı yerel yayıncılar yüzünden internete düşmüş, HBO hackerların yanında bir de bununla uğraşmıştı. 1,5 TB’lık veri çalan hackerlar HBO’yu oyuncuların kişisel bilgilerini sızdırmakla dahi tehdit etmişti.

Görünen o ki hack skandalının arkasındaki ismin suçu kesinleştirilmiş. Manhattan’daki bölge mahkemesi İran asıllı Behzad Mesri‘yi HBO’yu şantajla tehdit ederek 6 milyon dolar değerinde Bitcoin talep etme iddiasından suçlu buldu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada Mesri’nin henüz tutuklanmadığı belirtilirken, nerede olduğuna ilişkinse herhangi bir yorumda bulunulmadı. Mesri’nin daha önce İran ordusu için de çalıştığı, İsrail’in ordu ve nükleer yazılım sistemlerine saldırılar uyguladığı belirtiliyor. HBO’nun Mesri’ye 6 milyon dolar değerinde Bitcoin ödemesi yaptığına ilişkin de bir bilgi kaydedilmedi.

Game of Thrones 8. sezon için alınan önlemler

Game of Thrones’un heyecanla beklenen sekizinci sezonu içinse HBO’nun “olağan dışı” önlemler aldığı biliniyor. Jaime Lannister karakterini canlandıran Nikolaj Coster-Waldau yaşanan son sızıntıların ardından senaryonun oyunculara dahi dağıtılmayacağını, çekim sırasında kulaklıkla sahnenin gidişatının paylaşılacağını söylemişti. Coster-Waldau’nun hayli abarttığı durum böyle olmasa dahi HBO’nun tüm bu karmaşa ardından işleri kesinlikle hiç olmadığı kadar sıkılaştıracağını söyleyebiliriz. George R.R. Martin’in kitap yazma konusundaki yavaşlığı yüzünden dizinin kitaplardan tamamen kopmasının ardından her yeni bölüm tüm izleyiciler için bir soru işareti. Bu sebeple final sezonu da ayrıca önem kazanıyor. HBO’nun favori dizisinin final sezonu için net bir tarih yok. Ancak 8. sezonun 2019 başlarında yayınlanacağı konuşuluyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...